Latvijas Valsts prezidenta R.Vējoņa vizīte Ludzā

11. augustā Valsts prezidents Raimonds Vējonis ieradās reģionālajā darba vizītē Ludzā.

 

“Pašvaldībām jāspēj pieņemt atbildīgus lēmumus, lai ilgtermiņā palielinātu iedzīvotāju dzīves kvalitāti – nodrošinātu darba vietas un iespējas iedzīvotājiem saņemt kvalitatīvus izglītības un veselības pakalpojumus,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, piektdien 2017. gada 11. augustā reģionālās vizītes laikā tiekoties ar Ludzas novada pašvaldības deputātiem un uzņēmējiem.

Tiekoties ar Ludzas novada domes deputātiem, Valsts prezidents uzklausīja viņu stāstīto par paveiktajiem un plānotajiem darbiem, lai uzlabotu pašvaldības sniegto pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, attīstītu uzņēmējdarbības vidi un organizētu kultūras dzīvi novadā. Savukārt  ar uzņēmējiem tika pārrunāti jautājumi par nodokļu reformas ietekmi uz uzņēmumu darbību, īpaši kontekstā ar Latgales speciālo ekonomisko zonu. Ludzas novada uzņēmēji atzina, ka ir paveikts daudz, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību reģionā, tomēr arī turpmāk būtu nepieciešamība pēc jauniem valsts atbalsta instrumentiem uzņēmumu ilgtermiņa attīstībai.

Reģionālās darba vizītes laikā Valsts prezidents klātienē iepazinās ar Ludzas pašvaldības lielākā nodokļu maksātāja SIA “Ariols” darbu. Valsts prezidents atzina, ka uzņēmuma paveiktais un skaidrais redzējums par turpmāko attīstību pierāda vietējo uzņēmēju spēju ražot Latvijas un starptautiskā mērogā konkurētspējīgu produkciju.

Valsts prezidents apmeklēja arī Ludzas Novadpētniecības muzeju un Ludzas Amatnieku centru, kā arī restaurēto Ludzas Lielo sinagogu, kas ir vecākā sinagoga Baltijā. “Atzinīgi vērtējams Ludzas novada paveiktais, saglabājot novada kultūrvēsturisko mantojumu. Tādējādi pašvaldība stiprina iedzīvotāju lepnumu par savu novadu un tā vērtībās. Šīs zināšanas un piederības sajūta vietai, kurā mēs dzīvojam, ir ikvienas stipras valsts pamats”, uzsvēra Raimonds Vējonis.

Savukārt tikšanās laikā ar Ludzas jauniešu kluba “Lietussargs” pārstāvjiem Valsts prezidents uzklausīja jauniešu domas par prezidenta lomu valsts  un uzņēmējdarbības attīstībā, kā arī diskutēja par mūsdienu sabiedrības vērtībām un to lomu stipras sabiedrības veidošanā.

Vizītes noslēgumā Valsts prezidents Raimonds Vējonis atklās koncertu “Paaudžu sasaukšanās” Ludzas pils parkā par godu Ludzas pilsētas 840 gadu jubilejai.