Preiļos noticis seminārs “Kā apgūt Rīgas tirgu?”

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (Latgales LUC) sadarbībā ar Preiļu novada domi šī gada 25. aprīlī  aicināja  mājražotājus uz sarunu  ar virtuālā tirgus SVAIGI.LV saimnieci Elīnu Novadu.

Sarunā piedalījās 26 zemnieki un mājražotāji no Riebiņu, Vārkavas, Līvānu, Preiļu, Rēzeknes un Daugavpils novadiem, kuri nodarbojas ar  aitkopību, putnkopību, ar gaļas izstrādājumu ražošanu, garšaugu, zaļumu un dārzeņu audzēšanu un pārstrādi, piena produktu, saldumu un vīna  ražošanu.

SVAIGI.LV saimniece Elīna Novada iepazīstināja klātesošos ar uzņēmuma rašanās vēsturi, runāja par  pircēju lielo interesi iegādāties Latvijas zemnieku un mājražotāju produkciju un uzņēmuma darbības straujo izaugsmi.  Interesenti uzzināja, kādi pārtikas produkti šobrīd Rīgas un tās apkārtnes pircējam  ir TOP produkti. Tika minēti tādi dārzeņi kā pastinaki, brokoļi, saldie kartupeļi un sparģeļi.

Sarunas gaitā tika izrunāti sadarbības un preču piegādes nosacījumi. Vairāku stundu saruna pagāja nemanot un bija sajūta, ka interese par iespēju sadarboties savu preču realizēšanai ar SVAIGI.LV sarunas dalībniekiem bija.

Šonedēļ  zemnieku saimniecība ”VILKAČI” jau saņēmusi pirmo pasūtījumu un gatavojas pirmajai piegādei uz SVAIGI.LV

Lai Rīgā labi garšo Latgalē izaudzētais un saražotais!

Informācija par virtuālo tirgu:  www.svaigi.lv

 

Informāciju sagatavoja Latgales LUC komercdarbības konsultante Ineta Liepniece

Mob. +371 26636243