LMT Straume sagatavojusi video materiālu sēriju “Atklāj Latvija100”

Par godu gaidāmajām Latvijas simtgades svinībām LMT Straume sagatavojusi video materiālu sēriju “Atklāj Latvija100”, piedāvājot skatīties dažādu tematisku kultūras pasākumu video un iepazīties ar izcilām Latvijas personībām. Video izlases ietvaros tapuši arī divi video sižeti par latgaliešu māksliniekiem – aktieri un mūziķi Kristapu Rasimu un latgaliešu rokgrupu Dabasu Durovys.

Video sižetos mākslinieki dalās savās pārdomās par latgaliešu valodu, kultūru un cilvēkiem, kā arī skatītājiem sniedz ieskatu savā darbā.

Mobilā televīzija, lietotne LMT Straume piedāvā video sižetu par  Latvijas  kultūras personību no Latgales – harizmātisko aktieri, mūziķi un pasākumu vadītāju Kristapu Rasimu. 

Video sižetā Kristaps stāsta par savām attiecībām ar mākslu – par vēlmi pierādīt sevi mūzikā un uz skatuves, un par latgaliešu valodas lomu darbā un ikdienas dzīvē.

Skaties video sižetu par latgalieti Kristapu Rasimu un iepazīsti arī citas Latvijas personības LMT Straume Latvijas simtgades svinībām veltītā video izlasē “Atklāj Latvija100”. Tā skatāma LMT Mājas viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā: straume.lmt.lv/lv100. Skatītāji aicināti iesaistīties Twitter sarunā ar tēmturi #LV100.

 



 

 

 

Video: grupa Dabasu Durovys jeb roks latgaliešu mēlē

Mobilā televīzija, lietotne LMT Straume piedāvā video sižetu par Daugavpilī dibinātu latgaliešu rokgrupu Dabasu Durovys.

Dabasu Durovys Latvijas mūzikas pasaulē sevi pieteica pirms aptuveni desmit gadiem un kļuva par vienu no pirmajiem, kas klausītājiem piedāvāja rokmūziku latgaliešu valodā. Grupas solists Arnis Slobožaņins skatītājiem stāsta par grupas panākumiem un īpašo latgaliešu enerģētiku.

Skaties video sižetu par latgaliešu grupu Dabasu Durovys un iepazīsti arī citas Latvijas personības LMT Straume Latvijas simtgades svinībām veltītā video izlasē “Atklāj Latvija100”. Tā skatāma LMT Mājas viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā: straume.lmt.lv/lv100. Skatītāji aicināti iesaistīties Twitter sarunā ar tēmturi #LV100.

Dabasu Durovys: