Latvija tiešsaistē sniegto e-pakalpojumu topā ieņem 8.vietu Eiropas Savienībā

Latvija pēdējo gadu laikā strauji sasniegusi augstu digitalizācijas līmeni valstī, ieņemot 8.vietu e-pārvaldes jomā un krietni pārsniedzot Eiropas Savienības (ES) vidējos rādītājus – teikts Eiropas Savienības elektroniskās pārvaldes attīstības salīdzinošajā pētījumā.

Novērtējumā Latvija, Dānija, Somija, Igaunija, Zviedrija, Nīderlande, Lietuva un Spānija ierindojas efektīvas e-pārvaldes attīstīto valstu grupā. Pētījumā atzinīgi novērtēts arī tas, ka Latvija ir viena no 9 ES valstīm, kurā galvenie pakalpojumi iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir pieejami tiešsaistē.

Būtisks ieguldījums e-vides attīstībā ir arī pārrobežu e-pakalpojumu pieejamībai. Pētījumā minēts, ka Latvija, Dānija, Zviedrija, Nīderlande, Īrija un Austrija ilustrē teicamu progresu attiecībā uz tiešsaistes pakalpojumu pārrobežu pieejamību.

Papildus kā inovatīvs e-pārvaldes risinājums pētījumā izcelta Latvijā izmēģinātā sociālā tīkla profila verifikācija, izmantojot elektronisko identifikācijas karti jeb eID karti. To Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija īstenoja sadarbībā ar draugiem.lv 2015. gada e-iespēju informatīvās kampaņas laikā.

Laura Jansone

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālr. 67026418; E-pasts: prese@varam.gov.lv; www.varam.gov.lv