Latgales plānošanas reģions saņem ministru pateicības rakstu un goda zīmi

Latgales plānošanas reģions saņēmis Latvijas Republikas Kultūras ministres Daces Melbārdes un Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska pateicības rakstu un goda zīmi par ieguldījumu un aktīvu līdzdalību Latvijas valsts simtgades atklāšanas akcijas “Apskauj Latviju” veidošanā.

Kā pateicības rakstā min ministri:”Simboliski esam nostiprinājuši Latvijas robežas, ko turpmāk sargās ne tikai Valsts robežsardze, bet arī iestādītie 100 ozoli, kas jau izsenis ir bijuši latviešu spēka simbols. Latvijas valsts simtgade ir pašu cilvēku radīts un joprojām ikdienā radāms stāsts,; ceļš, kas ved mūs tālāk un kuru veidojam, ejot pa to kopā, katrs ar savu pienesumu, līdzatbildību un radošumu.”

Par akciju “Apskauj Latviju”. Latvijas valsts simtgades svinības 2017. gada 4. maijā aizsākās ar Iekšlietu ministrijas iniciatīvu – akciju „Apskauj Latviju”, kas vērsta uz Latvijas tautas vienotības un piederības sajūtas spēcināšanu. Akcija tika īstenota sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades biroju, Latvijas pašvaldībām un VAS Latvijas valsts meži, kuras īstenošanā aktīvu darbību ņēma Latgales plānošanas reģions. Akcijas laikā 45 Latvijas pierobežas pašvaldību teritorijās tiks iestādīti 100 valsts simtgadei veltīti ozoli – Latvijas garīgā sardze.