Jaunā māmiņa Preiļos savu sirdslietu pārvērš biznesā

Aija Zīmele ir divu bērnu māmiņa, kura, auklējot mājās divus mazuļus, izloloja arī savu biznesa ideju un ir uzsākusi rotaļlietu ražošanu, attīstot savu zīmolu Bērnības zeme. Kā tad radās doma par bērnu rotaļlietu izgatavošanu? Stāsta Aija:

Viss notika pats no sevis- man pašai ir divi jauki bērniņi, meitiņa un dēliņš. Tā kā rokdarbi man vienmēr ir patikuši, sākumā radīju dažus filca dārzenīšus saviem ķipariem. Redzot, ka viņiem šādas rotaļas iet pie sirds vairāk nekā plastmasa mantu kaudzes, radās doma uzlabot bērnu vidi, kurā viņi pavada tik daudz laika un mācās apgūt šo pasauli. Nodomāju, varbūt arī citiem bērniem varētu patikt savādākas rotaļlietas, ar kurām var droši un radoši spēlēties, mācīties krāsas, formas un ļauties radošumam.

Bērnības zeme ir sapņu un fantāziju pasaule. Te var atrast attīstošas, drošas un jautras rotaļlietas brašajiem pētniekiem un mazajām princesēm. Rotaļlietas tiek šūtas no dažādiem audumiem (kokvilna, lins, filcs utt.), kombinējot ar materiālu daudzveidību un formu, pieliekot fantāziju un sirds siltumu, lai galu galā sanāktu rotaļlietas ar ko bērniem  saistītos skaistākie bērnības brīži. Katru jauno rotaļlietu Aija sākumā izgatavo saviem bērniem, lai novērtētu, kā to redz bērns, reizēm pēc viņu ieteikumiem ir jāveic uzlabojumi un papildinājumi, jo bērniem jau labāk zināt, kā vajag.

Bērnības zemes piedāvātais bērnu preču klāsts ir plašs un ļoti aktīvi arī papildinās. Jaunā uzņēmēja saviem pircējiem piedāvā dažādas vigvam tipa saliekamās mājiņas, kur sapņot un piedzīvot jautrākos un nebēdnīgākos bērnības brīžus, pieejamas rotaļlietas pavisam maziem draudziņiem- saliekamie tornīši ar čaukstošiem, grabošiem, cietiem, mīkstiem, gariem un pūkainiem elementiem, saliekami 3D traktoriņi, kas attīsta bērna radošumu, modelēšanas un loģiskās spējas. Bērniem lielu prieku sagādā mīkstie un drošie filca dārzenīši, kurus izmanto spēlējot veikalu vai pavārus, kā arī spēļu dārza kastē, kad mazie dārznieki paši vagās stāda redīsus, burkānus un gaiņā ēdelīgos tārpus. Smalkākām dāmītēm tiek piedāvāti krāsaini kūciņu komplektiņi ar dažāda veida tējas maisiņiem. Mazajām pavārēm pieejami cakaini priekšautiņi. Bērnības zemē dzīvo mīlīgas, draudzīgas un nedaudz viltīgas lapsiņas, kurām patīk pucēties un mainīt skaistas kleitas. Lielākiem bērniem, lai mazinātu uztraukumu par piena zobiņu zaudēšanu, tiek piedāvāti zobu fejas spilventiņi, kuru kabatiņās, apmaiņā pret izkritušo zobiņu, var saņemt kādu saldumu vai monētiņu.

Tāda, lūk, Bērnības zeme top Preiļos! Šobrīd  preču realizācija tiek veikta amatnieku tirdziņos, bet nākotnē tiek plānots piedāvāt savu produkciju arī interneta veikalos. Aija ir saņēmusi Preiļu novada domes līdzfinansējumu MVK un SDV projektu līdzfinansēšanas konkursā projekta „Rotaļlietu izgatavošanas apjomu palielināšana un  to popularizēšana” īstenošanai. Šogad uzņēmēja debitēs izstādē ”Latgales uzņēmēju dienas 2017”, kas norisināsies Daugavpilī šī gada 15. un 16. septembrī.

e-pasts: bernibaszeme@inbox.lv

facebook lapa: www.facebook.com/Bernibas.zeme

Latgales plānošanas reģiona LUC Uzņemējdarbības konsultante Ineta Liepniece