Izsludināta pieteikšanās konkursam “Latvijas Eksportprece 2017”

Gada balvu „Latvijas Eksportprece 2017” organizē Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs sadarbībā ar Latvijas Eksportpadomi ar mērķi paust atzinību, novērtēt un vēlreiz atgādināt par Latvijā esošiem un strādājošiem uzņēmumiem, kas ražo un eksportē augstas kvalitātes preces un pakalpojumus, kas tādējādi nes Latvijas vārdu pasaulē.
Kā atzīmējot “Latvijas Eksportprece 2015” apbalvošanu izteicās iepriekšējais Valsts prezidents Andris Bērziņš: “Eiropas Savienības valstu izaicinājums ir piedāvāt eksportspējīgas un kvalitatīvas preces strauji augošajos pasaules tirgos. Arī Latvija un tās uzņēmēji nav izņēmums. Mēs varam izmantot savu ģeogrāfisko novietojumu, savas tradīcijas un iespējas, lai piedāvātu labāko, kas mums ir. Kvalitatīvas produkcijas ražošana un tās aktīva virzība eksporta tirgos ir svarīgākais Latvijas iedzīvotāju ekonomiskās labklājības izaugsmes ceļš. Šo mērķi mēs varam sasniegt kopīgi strādājot un sniedzot efektīvu atbalstu tiem uzņēmējiem, kas šobrīd uzņemas risku būt pirmajiem pasaules vistālākajās valstīs”.

Viņam pievienojas pašreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis: “Mazas idejas top nozīmīgas, kad tās tiek īstenotas. Mazi uzņēmumi var kļūt spēcīgi, ja tie strādā kopā. Savukārt mazu valstu ietekme pieaug, kad tās veiksmīgi sadarbojas. Sadarbība un atvērtība ir tie vadmotīvi, kas var iekustināt mūsu ekonomiku attīstības virzienā, bet lai to paveiktu ir vajadzīgi cilvēki: stipri vadītāji, uzņēmumi, pašvaldības un speciālisti.

Esmu pārliecināts, ka spējīgi, izlēmīgi un uzņēmīgi cilvēki, viņu zināšanas un pieredze kvalitatīvu un inovatīvu produktu ražošanā, eksporta veicināšana un sekmīgā investīciju piesaistē ir galvenā atslēga ceļā uz veiksmīgu sadarbību un valsts attīstību.”

„Lai arī nereti to aizmirstam, mums Latvijā ir daudzi inovatīvi domājoši, spējīgi un enerģiski uzņēmēji, kas veido kompānijas ar augstu efektivitāti, piedāvā radošas idejas, ražo preces un pakalpojumus, kas tiek augstu novērtēti arī ārvalstīs. Patreizējā ekonomiskā situācija Latvijā vēlreiz apliecina, ka tieši no šādiem – nākotnes perspektīvās domājošiem – uzņēmumiem būs atkarīga arī mūsu valsts turpmākā attīstība, tādēļ ir jānovērtē un jālepojas ar sasniegumiem un jāmudina arvien jaunas kompānijas ražot un piedāvāt eksporta tirgos konkurētspējīgus produktus. „Latvijas Eksportprece 2017” ir veids kā pateikt paldies un vienlaikus „uzsist uz pleca” uzņēmumiem, kas šajā gadā uzrādījuši labākos rezultātus,” atzīmē Latvijas Eksportpadomes pārstāvis – eksperts Aivars Kalniņš.

Latvijas Eksportpadome gada balvu „Latvijas Eksportprece 2017” organizē, lai vienlaikus novērtētu uzņēmumu sniegumu un ieguldījumu savā un visas valsts attīstībā, kā arī lai dotu iespēju uzņēmumiem iegūt papildu atbalstu eksporta un uzņēmējdarbības kopumā veicināšanai. Konkursa laureātiem ir iespēja saņemt ne tikai balvu, bet arī reklāmas un publicitātes iespējas „Latvijas Eksportpadomes” informatīvo atbalstītāju medijos, tiks dota iespēja izmantot konkursa „Latvijas Eksportprece 2017″ laureāta zīmi uz savu produktu iepakojumiem un informatīvajos materiālos.

Latvijas Eksportpadome arī piešķir preču zīmi “Quality Product of Latvia”, lai tādējādi patērētājus ārvalstīs informētu par produktu grupu, kas ražoti Latvijā. Ja uzņēmumi saredz iespēju atbalstīt vai piedalīties konkursā “Latvijas eksportprece 2017”, iegūstot jaunas sadarbības iespējas un plašu publicitāti medijos, aicināti sazināties ar Eksportpadomi.

Plašāk par iespējām pieteikties konkursam un pieteikuma anketu skatiet: pieteikums.lv/latvijas-eksportprece

Tāpat šobrīd tiek aicināti pieteikt dalību ne tikai eksportspējīgie uzņēmēji, bet arī atbalstītāji, kas ar savu ieguldījumu spēs palīdzēt uzņēmumu turpmākai attīstībai un kopīgi veidot veiksmes stāstu. Gada balvas “Latvijas Eksportprece 2017” pretendentus izvērtēs eksperti.

Kontakti: Latvijas Eksportpadome, tālrunis 22358201, e-pasts: info@eksports.lv