Investīcijas ļāvušas būtiski palielināt ražošanas jaudu

Foto: Ritvars Skuja

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas SIA NewFuels pēdējos divos gados veiktās investīcijas ļāvušas palielināt ražošanas jaudu divas reizes.

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) SIA NewFuels ražo kokskaidu granulas – ekoloģiski tīru un ekonomiski izdevīgu enerģijas avotu, ražošanā izmantojot mežrūpniecības atkritumus. Nolūkā kāpināt ražošanas jaudu un ražīgumu uzņēmums pēdējos divos gados veicis ievērojamas investīcijas – 2016. gadā vairāk nekā desmit milj. eiro apmērā, bet šogad ieguldījumu apjoms ir vairāk nekā milj. eiro.

«Uzņēmuma apgrozījums 2016. gadā bija 21 milj. eiro, bet šo gadu prognozējam noslēgt ar 24,2 milj. eiro lielu apgrozījumu. Līdz 2018. gada beigām plānojam palielināt ražošanas jaudu par 15%,» atklāj RSEZ SIA NewFuels valdes priekšsēdētājs Romāns Vdovičenko (Roman Vdovychenko). Granulu ražošanas uzņēmums pēc neto apgrozījuma 2016. gadā ierindojās Latvijas lielāko uzņēmumu top 500 sarakstā, tas ir viens no lielākajiem ražotājiem Latgalē.

NewFuels veiktie ieguldījumi granulu ražotnes attīstībā 25 milj. eiro apmērā ir ļāvuši tam kļūt par lielāko industriālo kokskaidu granulu ražotāju Baltijas valstīs. Uzņēmuma pamatkapitālu veido 100% ārvalstu investoru ieguldījumi, vieni no lielākajiem reģionā.

Latvijā saražotās industriālās granulas 100% apmērā tiek eksportētas. Galvenais produkcijas pircējs ir bāzējies Vācijā, bet AS Latvijas valsts meži ir galvenais izejmateriālu piegādātājs. Uzņēmums startē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Ekonomikas ministrijas konkursa Eksporta un inovāciju balva 2017 kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā.

«2016. gadā ekspluatācijā tika nodota un iedarbināta jaunā granulu ražošanas līnija, kas palielināja ražošanas apjomu gandrīz divas reizes. Investīcijas bija aptuveni 10 milj. eiroi,» stāsta R. Vdovičenko.

Visu rakstu Diversificēs riskus lasiet 29. novembra laikrakstā Dienas Bizness.