K.Gerhards Latgalē iepazīsies ar reālo situāciju plūdu skartajās teritorijās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards 2017. gada 14.septembrī reģionālās darba vizītes laikā iepazīsies ar reālo situāciju plūdu skartajās teritorijās un tiksies ar Latgales pašvaldību pārstāvjiem, lai pārrunātu Eiropas savienības fondu projektos īstenoto un plānoto. 

Augsts ūdens līmenis Kārsavas upē aizvien ir saglabājies jau pēc iepriekšējiem plūdiem un šobrīd ir pamatotas bažas, ka iespējamā lietus dēļ tuvākajās dienās tā līmenis var vēl paaugstināties. Tāpēc K.Gerhards Karsavā tiksies ar Latgales pašvaldību pārstāvjiem, lai novērtētu lietavu un plūdu radīto seku likvidēšanas iespējas. Paredzēta arī plūdu seku objektu apskate Kārsavas novadā.
Ar Krāslavas novada domes vadību, Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāju un Pāternieku robežkontroles punkta darbiniekiem plānota īstenoto un plānoto investīcijas objektu apskate robežkontroles punktā Pāternieki un Krāslavas pilsētā un novadā.
Lai pārrunātu aktualitātes tuvākajā laikā īstenoto Eiropas Savienības fondu projektu ieviešanā, K.Gerhards tiksies arī ar Krāslavas novada domes un Latgales plānošanas reģiona pārstāvjiem.