Garklāvas un Tālberga raibie piedzīvojumi Latgalē: LNT sejas skaita salas Latvijā salām bagātākajā ezerā

Otrdienas, 3. oktobra vakarā pie LNT skatītājiem devās raidījuma ”Atklāj Latgolu ar Kristapu Rasimu” otrā epizode. Šajā reizē līdzi Kristapam Rasimam uz Latgali devās ”900 sekunžu” vadītāja Kristīne Garklāva un laika ziņu guru Kristaps Tālbergs. Viņi iepazina to, kādēļ šo novadu dēvē par zilo ezeru zemi.

Ežezers ir salām bagātākais ezers Latvijā – tajā ir 37 lielās salas un netrūkst arī mazo saliņu, kas mēdz atdalīties no lielajām salām, no krastiem un no pussalām.
Turklāt katrai salai dots nosaukums. ”Visskaistākā ir Mīlestības sala,” raidījumā ”Atklāj Latgolu ar Kristapu Rasimu” akcentē Ežezera gids Dainis Tučs.Garklāva un Tālbergs izzināja arī ezeru dzīļu noslēpumus un burāja ar īstu koka jahtu pa ”Latgales jūru” – Rāznas ezeru.

”Kad tu esi uz ūdens, tu aizmirsti par visu, kas ir uz sauszemes,” iemeslu, kādēļ cilvēki uz jahtām jūtas laimīgāki, atklāj Jūras vilks, “Sea Esta” kapteinis Andris Struckis.

Plašāku informāciju un raidījumu iespējams noskatīties https://skaties.lv/izklaide/sovi/garklavas-un-talberga-raibie-piedzivojumi-latgale-lnt-sejas-skaita-salas-latvija-salam-bagatakaja-ezera/?utm_source=facebook&utm_medium=autopost&utm_campaign=social&utm_content=lnt/