“Gandrīz visas automašīnas pasaulē aprīkotas ar mūsu ražotajiem sensoriem”

SIA Zieglera Mašīnbūve valdes locekle Tatjana Morenko

SIA Zieglera mašīnbūve līdzās lauksaimniecības tehnikas ražošanai sekmīgi attīsta specifisku auto detaļu virzienu

«Var apgalvot, ka gandrīz visas automašīnas pasaulē ir aprīkotas ar mūsu ražotajiem sensoriem, kas savulaik bija raksturīgi tikai luksusa klases spēkratiem, bet patlaban tie tiek uzskatīti par normu dažādu klašu automašīnām,» stāsta SIA Zieglera mašīnbūve valdes locekle Tatjana Morenko.

SIA Zieglera mašīnbūve 97% no apgrozījuma nodrošina noiets eksporta valstīs, starp kurām nozīmīgākās ir Vācija, Čehija, Francija, kā arī Skandināvija. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Ekonomikas ministrijas konkursā Eksporta un inovāciju balva 2017 uzņēmums startē kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā. Uzņēmuma pēdējo gadu stratēģija nav tik daudz palielināt eksporta valstu skaitu, kā stiprināt attiecības ar esošajiem klientiem un paplašināt sadarbību, atklāj T. Morenko.

SIA Zieglera mašīnbūve pamatdarbība ir saistīta ar metālapstrādi, mašīnbūvi un auto tehnikas ražošanu; tā ir gan apakšuzņēmējs lieliem auto koncerniem, gan arī ražo virkni savu produktu.

«Nākamā gada sākumā plānojam ar Eiropas Savienības fondu atbalstu īstenot energoefektivitātes projektu 1,8 milj. eiro apjomā, esam iecerējuši gada laikā modernizēt ražošanu. Samazinot gala produkta cenu, būsim konkurētspējīgāki eksporta tirgos. Tāpat nākamgad plānojam investēt arī iekārtās, kas paaugstinās ražīgumu,» atklāj T. Morenko.

Visu rakstu Mērķis – būt līderim savā nišā lasiet 5. decembra laikrakstā Dienas Bizness.