Dāvana Latgales iedzīvotājiem, Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīts koncerts „MĒS esam LATVIJA”

18.novembrī plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai veltīts koncerts „MĒS esam LATVIJA”, kurā piedalīsies deju ansamblis „Daiļrade” kopā ar Daugavpils pilsētas kolektīviem: deju ansambli „Laismeņa”, bērnu deju kolektīvu „Pienupīte” un folkloras dziesmu un deju kopu „Svātra”.

 „Šis koncerts ir dāvana mūsu skatītājiem 18. novembra svētkos, jo ir tik patīkami dāvāt vislabāko, ko Tu spēj – mīlestību. Mūsu mīlestību pret deju,” tā pasākuma organizatori raksturo gaidāmo koncertu.

Koncerts ir veidots divās daļās. Tā pirmajā daļā Daugavpils pilsētas kolektīvi izdejos un izdziedās skaistākās dziesmas un dejas, to vidū publikas iemīļotas, gadiem godātas vērtības, kas iemieso sapni par Latviju un latviešiem, kā arī pavisam nesen radušās horeogrāfijas.

Savukārt koncerta otrajā daļā savu pirmizrādi Latgalē piedzīvos folkbaleta deju izrāde „Cieši, cieši”, kas tapusi kā dāvana DA „Daiļrade” dejotājiem ansambļa 25 gadu jubilejā 2016. gada pavasarī un tagad ir gatava apceļot Latviju. Deju izrāde „Cieši, cieši” ir stāsts par dzīvi, emocijām, realitāti un ilūzijām – par to, ko Daiļradietis piedzīvo dejojot, par to, kāpēc dzīvojam dejā. Tās ir īsas ainiņas par mums pašiem, kurās ikvienam skatītājam būs iespēja atpazīt arī sevi.

DA „Daiļrade” mākslinieciskā vadītāja, Dziesmu un Deju svētku virsvadītāja Iveta Pētersone – Lazdāne stāsta: „DA „Daiļrades” pirmā kopā sanākšanas diena pirms 27 gadiem notika tieši šajā laikā, kad ikvienā latvieša sētā un rokās plīvo sarkanbaltsarkanais karogs. Mūsu kolektīva garu un spēku vienmēr pavadījusi cieņa pret mūsu valsti un patības apzināšanās, vēlme sevī saglabāt un kopt labāko, kas mums ir dots.”

Deju izrādes „Cieši, cieši” veidotāji ir režisors Jānis Znotiņš, mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne, horeogrāfs Agris Daņiļevičs, scenārija autore Rasa Bugavičute. Izrādē skan muzikālās apvienības „RAXTU RAXTI” skaņdarbi.

Jāpiebilst, ka šis koncerts ir dāvana Latgales iedzīvotājiem Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā, tāpēc biļešu cena ir simboliska – tikai 1 eiro.

Biļetes – Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.