Daugavpils teātrī gaidāma Baltkrievijas Armijas dramatiskā teātra viesizrāde „Mīlošas sirds nelaime”

22.oktobrī plkst. 18.00 Daugavpils teātrī pirmo reizi ciemosies Baltkrievijas Armijas dramatiskais teātris ar izrādi „Mīlošas sirds nelaime”. Vodeviļa „Mīlošas sirds nelaime” ir viegla, emocionāli dzirkstoša muzikāla izrāde par bagātnieku ģimenes vieglprātīgās atvases precībām. Lugas darbība notiek 19. gs., bet spēj aizraut arī šodien. Stāvoklis sabiedrībā un finansiālā labklājība nav cilvēciskās laimes mēraukla – tā ir iestudējuma galvenā doma.

Ko jūs ieteiktu darīt jaunam, labsirdīgam un simpātiskam jauneklim, kurš sapņo par precībām? Jūs atbildēsiet: „Atrast līgavu un piedāvāt viņai savu roku un sirdi!” Un jums būs taisnība. Bet, kā rīkoties jauneklim, kura sirds burtiski kūst kvēlā mīlā pret katru simpātisku meiteni?

Bagāts nodevu savācējs Zolotņikovs kopā ar savu dēlu Aleksandru dodas no Tambovas uz savas bijušās iemīļotās, tagad muižnieces, Darjas Semjonovas māju, kuras vienīgā bagātība ir viņas skaistā, bet neaudzinātā meita Mašeņka. Vienīgais, par ko māte rūpējas, ir iespēja saderināt meitu ar bagātu līgavaini. Viņai par lielu laimi atbrauc Aleksandrs un viņa tēvs.

Tajā pašā laikā mājā parādās Kubirkina ar savu meitu Kateņku, bijušo Aleksandra iemīļoto, kura bija iesaistīta mīlas avantūrā ar kādu huzāru. Un tagad viņas mātei ir tikai viena galvassāpe – atdot meitu par sievu bagātam preciniekam.

 Ar to arī sākas vodeviļa: Aleksandrs svārstās savās jūtās te pret vienu meiteni, te otru. Bet mātes un meitas slepus mēģina kaitēt savām konkurentēm, cenšoties iegūt visu līgavaiņa bagātību. Aleksandra uzmanību piesaista vēl viena vodeviļas varone, labsirdīgā un jaukā Darjas Semjonovas krustmeita Nasteņka… Tad tēvs izšķiras par viltību, lai atklātu, kura tad būs tā īstā un vienīgā viņa dēlam.

Ar ko beigsies šis pārsteidzošais stāsts, kas piepildīts ar patīkamu humoru, jūs uzzināsiet, apmeklējot Baltkrievijas Armijas dramatiskā teātra viesizrādi, kura ieraus jūs 19. gs. atmosfērā, deju un romanču pasaulē.

Biļetes – Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.