Apbalvoja grantu programmas “Impulss” uzvarētājus (VIDEO)

15. novembrī bērnu kluba CHUCHA CHACHA zālē notika grantu programmas ,,Impulss” laureātu apbalvošana. Šogad Daugavpils Dome jau tradicionāli rīkoja šo konkursu. No 19 pretendentiem, kuri pieteica savas biznesa idejas, pēc konkursa žūrijas vērtējuma, tika noteikti 10 uzvarētāji.

Pieteikumu  iesniedzēji pēc konkursa nolikuma prezentēja komisijai savus projektus un atbildēja uz komisijas locekļu jautājumiem. Pieteiktie biznesa projekti pārstāvēja tādas jomas kā apģērbu dizains un ražošana, aktīvais tūrisms, sadzīves pakalpojumi, mēbeļu ražošana, hosteļa izveidošana, bērnu fizisko aktivitāšu un sporta organizēšana, reklāmas produktu līnijas ieviešana. Laureātu apbalvošanas ceremonijā piedalījās Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs, kurš pasniedza grantus konkursa uzvarētājiem un izteica gandarījumu par to, ka mūsu pilsētā ir uzņēmīgi, kreatīvi un perspektīvi cilvēki.

Individuālā komersante  Ludmila ir ierīkojusi darbnīcu, kurā top ļoti skaisti un ērti bērnu un pieaugušo mājas halāti. Granta līdzekļus viņa plāno izmantot aprīkojuma iegādei un sava biznesa paplašināšanai un attīstībai.

Uzvarētāju vidū ir IK,,Arimaj”, kuru darbības joma ir aktīvais ūdens tūrisms un tā attīstība Daugavpilī un novadā. Inga un Jevgēnijs Artemjevi nodarbojas ar laivu un ar to saistītā inventāra nomu. Saņemtais finansējums tiks izmantots jaunu sotkaijaku iegādei un divu atpūtas bāžu ierīkošanai saviem klientiem.

Fasāžu un logu tīrīšanas pakalpojumu sfērā darbojas SIA ,,FDA Service”, kuras moto ir ,,Spodrināsim Daugavpils tēlu un radīsim darba vietas ar jaunām tehnoloģijām”. Viņu pakalpojumus izmanto Daugavpils psiho-neiroloģiskā slimnīca, Dzemdību nams, SIA,,Istmetall”, veikals ,,DEPO” u.c.. Grantu SIA ,,FDA Service” izmantos jaunas iekārtas iegādei, kura ļaus paplašināt pakalpojumu sniegšanas iespējas.

Šogad ir palielināts granta kopējais apjoms un tas sastāda 60 tūkstošus eiro. Maksimālais granta apjoms vienam projektam ir palicis iepriekšējais – 7000 eiro.

eiro.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa