18. un 19.augustā Viļānos notiks vēl nebijuši kultūras pasākumi

Šai nedēļas nogalē, 18. un 19. augustā, Viļānu novads, tā jaunieši un citi aktīvākie cilvēki saviem iedzīvotājiem un viesiem novada svētkos sarūpējis līdz šim nebijušus kultūras pasākumus.

Līdz 28.jūlijam viļānieši aicināja mūziķus piedalīties akcija – Muiža meklē savu mūziķi!

“Lai muižā atgriežas tās aristokrātiskais gars, kopā ar dažiem apņēmīgiem kolēģiem vēlamies muižas parkā sarīkot sirsnīgu akustiskās mūzikas vakaru 18. augustā un meklējam mūziķi vai kolektīvu, kas mums spētu palīdzēt īstenot šo sapni un ieviest jaunu tradīciju Viļānu muižā,” savā facebook kontā rakstīja Margarita Isajeva. “Viļānu muižas kungu māja – skaista ēka Maltas upes krastā, kas kādreiz priecēja tās īpašniekus un viesus, bet nu jau no pagājušā gadsimta sākuma ir piedzīvojusi neskaitāmas pārbūves un tagad par tās lepnumu liecina vien logu dekori un dažas kolonnas,”turpināja Margarita.

Uz aicinājumu atsaucās negaidīti liels mūziķu skaits no dažādiem mūzikas žanriem. Vēlmi atbalstīt viļāniešu iniciatīvu atsaucām gan kapellas, gan folkloras kopas, gan individuālie mākslinieki no Daugavpils, Rēzeknes, Rīgas, Siguldas un protams pašiem Viļāniem.

Pasākuma organizatori izsaka visiem pateicību par atsaucību un aicina visus klausītājus 18.augustā pl.: 19:00 uz Viļānu muižas parku, kur uzstāsies Kārlis Kazāks, Sarma Skarbinika un Erkans Ozbeks.

Savukārt pirms tam, 18. augustā plkst.17.00, Viļānu jaunieši visus aicina uz Viļānu kultūras namu , kur notiks mūzikas instrumentu spēles meistardarbnīcu noslēguma pasākums. Vairākas dienas, profesionālu pedagogu vadībā, jauniešiem bija iespēja apgūt tautas mūzikas instrumentu spēli meistardarbnīcas. Pasākuma norisi atbalsta Latgales kultūras programma.

Bet, 19. augustā Viļānu novada pašvaldība aicina klausītājus uz  Lakstīgalu salu, kuru pieskandinās brāļi Auzāni un Slavenais Jersikas orķestris, uzstājoties ar jauno koncertprogrammu “Uzliec veco gramofonu”.

Tāpat Viļānu novada svētku laikā notiks virkne citu pasākumu, kurus varat aplūkot kopīgajā Svētku programmā!

Visi pasākumi skatītājiem ir bez maksas.

Informāciju apkopoja LPR sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Zuģickis.