Seminārs jauniešiem par uzņēmjdarbības pamatiem

7. jūnijā Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) sadarbībā ar Ludzas novada Bērnu un jauniešu centru rīkoja semināru jauniešiem par uzņēmjdarbības pamatiem. Seminārā tēma – ar ko jārēķinās un kādi faktori jāizvērtē, uzsākot savu uzņēmējdarbību. Tika apskatīti jautājumi, kā noformulēt savu biznesa piedāvajumu, kā atrast klientus un jaunus tirgus saviem pakalpojumiem vai precei, kā veidot darbinieku komandu, kā veikt nepieciešamās reģistrācijas formalitātes ar valsts institūcijām, kā arī tika runāts par finansējuma un cita veida pieejamajiem atbalsta veidiem, kas pieejami saimnieciskās darbības uzsākšanai vai paplašināšanai.

Semināra laikā LUC komercdarbības konsultants Valdis Mitenbergs sniedza aktuālu informāciju par uzņēmējdarbības pamatiem, kā arī par finanšu un cita veida atbalsta piesaistes iespejām savas uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Jauniešiem tika piedāvāta arī iespēja ieklausīties praktiskos padomos attiecībā uz to, kā būtu racionālāk organizēt savu biznesu, kur gūt informāciju un kā analizēt tirgus situāciju, un izvērtēt riskus izvēlētajā nozarē, lai veidotu pamatu ekonomiski efektīvu biznesa lēmumu pieņemšanai. Tāpat tika sniegti skaidrojumi par projekta pieteikuma aizpildīšanu.

Seminārā piedalījās un par savu pieredzi pastāstīja arī jaunie uzņēmēji no 3 novadiem – Gunta Nagle no Kārsavas, Velga Krukovska no Rēzeknes novada, kā arī Ludzas novada jaunais uzņēmējs Dagnis Tihovskis.