Satiksmes ministrs tiekas ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem

Satiksmes ministrs Uldis Augulis piektdien, 26.februārī, ieradās Daugavpilī, kur tikās ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu aktualitātes transporta un sakaru jomā.

Uz tikšanos, kas norisinājās Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, bija ieradusies Latgales plānošanas reģiona vadība, Latgales pašvaldību priekšsēdētāji un Attīstības padomes locekļi.

Kā sanāksmes laikā uzsvēra vairāku Latgales pašvaldību vadītāji – galvenais jautājums ir ceļu sakārtošana reģionā, to kvalitāte un turpmākā rīcība to uzturēšanā, kā arī pasažieru pārvadājumi. Savukārt Satiksmes ministrs U.Augulis atbildēja uz jautājumiem par Eiropas Savienības fondu un valsts budžeta finansētajām iespējām autoceļu infrastruktūras atjaunošanai un uzturēšanai, kā arī informēja par vienota ceļu finansēšanas modeļa izstrādāšanas nepieciešamību un tāda finanšu sadale nozarei, kas maksimāli apmierinātu visas iesaistītās puses.

Reģionālajā vizītē kopā ar ministru bija ieradušies arī VAS “Latvijas Valsts ceļi” priekšsēdētājs Jānis Lange un VAS “Latvijas Autoceļu uzturētājs” vadītājs Vladimirs Kononovs, kas sniedza pašvaldību pārstāvjus interesējošo informāciju.

Pēc sanāksmes, notika preses konference, kuras laikā U.Augulis atbildēja uz žurnālistus interesējošiem jautājumiem.