Saeimas frakciju pārstāvji Daugavpils Universitātē

Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) piektdien, 14. oktobrī, no plkst. 13.00 līdz 14.30 rīko 58. ASV prezidenta vēlēšanām veltītu diskusiju, kurā Saeimā pārstāvēto partiju deputāti tiksies ar sabiedrību un diskutēs par vēlēšanu nozīmi Latvijai. Diskusija notiks Daugavpils Universitātē (Koncertzālē, Vienības iela 13, Daugavpilī).

2016. gada 8. novembrī tiks aizvadītas 58. ASV prezidenta vēlēšanas, uz kurām aizrautīgi noraugās visa pasaule. Šobrīd sīvā duelī par Balto namu cīnās biznesmenis Donalds Tramps un pieredzējusī politiķe Hilarija Klintone. Nu jau atlicis mazāk nekā mēnesis līdz brīdim, kad ASV pilsoņiem jāizdara izšķirošā izvēle vēlēšanās. Cik lielā mērā rezultāts ietekmēs Latviju un mūsu drošību reģionā? Kā republikāņu un demokrātu vēstījumi ietekmē mūsu iekšpolitiskos procesus un aktualitātes? Cik mēs paši esam gatavi maksāt par savu drošību? Par šiem un citiem Latvijai aktuāliem jautājumiem ar sabiedrību diskutēs Saeimā pārstāvēto frakciju pārstāvji.

Diskusijā piedalīsies: Andrejs Elksniņš (Saskaņa), Inguna Sudraba (No Sirds Latvijai), Mārtiņš Bondars (Latvijas Reģionu Apvienība), Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība) un Rihards Kols (Nacionālā apvienība). To vadīs LĀI direktora vietnieks – Kārlis Bukovskis.

Diskusija tiek rīkota Latvijas ārējās un drošības politikas gadagrāmatas, kā arī Latvijas ārpolitikas simtgades projektu ietvaros. Abus projektus atbalsta Latvijas Republikas Saeima un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija; pasākumi tiek rīkoti sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA. Šī gada aprīlī veiksmīgi tika aizvadīta reģionālā diskusija Jelgavā, jūlijā – Cēsīs, septembrī – Liepājā un oktobra mēnesī viesojamies Daugavpilī.

Visi interesenti laipni aicināti piedalīties diskusijā!

Pasākumam reģistrējies: goo.gl/eLronn

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar:
Sintija Broka
Latvijas Ārpolitikas institūts
Tel. 29231376