Noslēgusies uzņēmēju izstāde “Latgales uzņēmējs 2016”

Šī gada 23. un 24. septembrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS notika lielākā Latgales reģiona uzņēmēju izstāde “Latgales uzņēmējs 2016”. Pasākumu atklāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, kurš novēlēja ikvienam apmeklētājam atrast jaunas biznesa idejas, lai nodrošinātu sev ienākumus, darbu un attīstību. Savukārt Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartašēvičs sacīja, ka šis pilsētai, tāpat kā Latgales vēstniecībai GORS ir izaicinājums, jo šāda veida pasākums te notiek pirmo reizi, piebilstot, ka biznesam ir jāaug, jo tas ir galvenais Latvijas vilcējspēks, veidojot mūsu valsti ekonomiski spēcīgu.


Kopumā “Uzņēmēju dienās Latgalē 2016” piedalījās deviņi novadi, kurus pārstāvēja 140 uzņēmumi un trīs augstskolas.

Līdzīgi kā pērn rīkotajās “Uzņēmēju dienās Latgalē”, kas notika Daugavpilī, arī šogad uzņēmējiem pasākuma laikā bija iespēja papildināt zināšanas Biznesa iespēju forumā. Tā laikā tika izvērtēti pasaules globālie notikumi un kā tie ietekmē Latvijas uzņēmējdarbību, sniegta iespēja par iespējamajiem atbalsta instrumentiem, cita uzņēmējus saistoša informācija. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sniedz ieskatu reģionālajās aktualitātēs, arī saistībā ar Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) izveidi un darbaspēka pieejamību.

Pie koncertzāles apmeklētājiem bija iespēja baudīt Latgalei raksturīgos gardumus mājražotāju un amatnieku gadatirgū, kā arī apskatīt Nacionālo Bruņoto spēku tehniku.

Izstādi “Latgales uzņēmējs 2016” rīko Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), kas apvieno visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazos, vidējos un lielos uzņēmumus, sadarbībā ar Latgales Plānošanas reģionu.