Līvānos viesojas viena no Latvijas košākajām māksliniecēm Elita Patmalniece!

Līvāni kā atslēga Latgales vārtos sagaidīja savu novadnieci ar lielu sajūsmu un neviltotu prieku. Izstāžu zāle nepilnas pusstundas laikā piepildīja ļaužu ieinteresētie skatieni, uzvēdīja atnesto ziedu klēpju aromāts un izstādes atklāšana varēja sākties.
Gar cilvēku cieši sakļautajiem pleciem, skanīgā solī un lieliem sveicieniem zālē iemaršēja folkloras kopa “Turki”. Tik sirsnīgu sagaidīšanu negaidot, māksliniece steidza slaucīt aizkustinājuma asaras. Izstādes atklāšanā piedalījās ne tikai vienkārši mākslas cienītāji, bet arī mākslinieces Elitas Patmalnieces lielais radu pulks; ar bērnības atmiņām, ar prieku par atkal redzēšanos, izstādes atklāšana uzņēma apgriezienus. Sveikt mākslinieci bija ieradies arī Līvānu novada priekšsēdētājs Andris Vaivods uzsverot dzimto sakņu nozīmību cilvēka dzīvē.
Noslēdzoties oficiālajai izstādes atklāšanas daļai, ikviens vēl steidza nofotografēties ar mākslinieci, vai saņemt mākslinieces autogrāfu, savukārt citiem pavērās iespēja par piemiņu no izstādes atklāšanas un tikšanās reizes iegādāties kādu no mākslinieces darinātajiem darbiem.

Nepieradināti krāsu salikumi, košums un uzdrīkstēšanās jau vēsturiski ir bijis raksturīgs īstām latgaliešu sievām – rokdarbniecēm. Ogrēniete, bet ar dziļām saknēm Latgalē, māksliniece Elita Patmalniece ar saviem darbiem – spilgtiem, košiem, neparastiem visa mēneša garumā liks atplaukt smaidā ikvienam Līvānu pilsētas viesim – Latgales mākslas un amatniecības centra apmeklētājam.

Kontaktinformācija:
Tālr.: 653 81855
Mob. tālr.: 28603333
E-pasts: lmac@livani.lv