Latgales plānošanas reģiona filmas “Investē Latgalē” panākumi 9. Starptautiskajā tūrisma filmu festivālā “Tourfilm – Rīga 2016”

Sestdien, 30.aprīlī, Rīgā notika 9. Starptautiskais tūrisma filmu festivāls “Tourfilm – Rīga 2016”, kurā tika vērtētas, demonstrētas un godalgotas tūrisma īsfilmas, kas prezentē tūrisma produktu vai noteiktu pilsētu, reģionu vai valsti kā tūrisma galamērķi. No iesūtītajām 350 filmām uz finālu tika atlasītas 165 filmas no 44 valstīm, tostarp arī “LETA” Video īsfilma “Investēt Latgalē”, ko pasūtījis Latgales plānošanas reģions.

Filmas vērtēja profesionāla starptautiska žūrija, piešķirot balvas katrā nominācijā un galveno balvu Grand Prix vislabākajai īsfilmai. Konkursa finālā piedalās 165 īsfilmas no 44 pasaules valstīm, sākot ar tuvām Eiropas zemēm un beidzot ar Irānu, Bangladešu un pat Bahamu salām.

Starptautiska žūrija izvērtēja katras filmas ideju, kreativitāti, informācijas apjomu un noteica labāko tūrisma filmu katrā no sešām nominācijām: kultūrtūrisms, ekotūrisms, piedzīvojumu tūrisms, komerciālais tūrisms, Latvijas tūrisma produkts, “NewComer”. Žūrija piešķīra “Grand Prix”, katrā nominācijā galveno balvu un atzinības (mention) balvas, kā arī žūrijas balvu. Fesstivāla uzvarētāji tika paziņoti festivāla svinīgajā apbalvošanas ceremonijā k/t “Splendid Palace”.

Latgales plānošanas reģiona īsfilma “Investēt Latgalē” startēja kategorijā “Latvijas tūrisma produkts”, kur saņēma vienu no veicināšanas balvām.

“Latgale ie vieta, kura ir vienmēr gatava Jūs silti uzņemt un piedāvāt lieliskas investīciju iespējas. Vieta, kuru pamatoti var uzskatīt par tiltu starp Rietumiem un Austrumiem. Latgale kā Eiropas Savienības ārējās robežas apgabals pie Krievijas un Baltkrievijas ir stratēģiska vieta, kas ir īpaši interesanta investoriem, kas vēlas attīstīt uzņēmējdarbību starp šiem valstu blokiem” atzīst Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina – Tabūne.

Īsfilmu “Investēt Latgalē” iespējams aplūkot internet vietnē: invest.latgale.lv/lv