Eksperti gatavojas konferencei par uzņēmējdarbību, pētniecību un dabas aizsardzību Ludzā

Ludzas pašvaldība ir iesaistījusies projekta „Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana” īstenošanā. Projekta pasākumi tiek rīkoti, īstenojot Latvijas vides aizsardzības fonda multisektoriālā projekta “Latvijas vides un dabas vērtību cildināšana godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi” aktivitāti.


Projekta īstenotāji: Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un partneri – Rēzeknes novada pašvaldība, Ludzas pašvaldība, Līvānu pašvaldība, Madonas pašvaldība, biedrība „Latvijas Inovatoru apvienība” un biedrība „Biomasas Tehnoloģiju centrs”.

Atklāšanas forumā, kas notika Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā 2016. gada 25. novembrī tika apspriesti svarīgākie jautājumi un valsts līmenī risināmie uzdevumi, lai veidotu augstvērtīgu vides un reģionālo politiku Latvijā un Latgalē.

Forumā izteiktie ekspertu secinājumi un izvirzītie priekšlikumi detalizētāk tiks apspriesti praktiskajā konferencē „Kā sasaistīt vides aizsardzības iniciatīvas ar pētniecību un uzņēmējdarbību? Latgales novadu pieredze”, kas notiks 2017. gada 27. janvārī Ludzas Tautas namā.

Konferencē eksperti īpašu uzmanību pievērsīs jautājumiem, kas ir saistīti ar dabas resursu pētniecību, lai veidotu jaunas ilgtspējīgas biznesa nišas.

Pasākumā tiks definēti arī Latgales pašvaldību vides resursu pārraudzības, dabas aizsardzības iestāžu un uzņēmēju interešu līdzsvarošanas galvenie uzdevumi, lai veicinātu ilgtspējīgu reģionālo attīstību, vides aizsardzību un ekosistēmu attīstību.

Latgales reģiona pārstāvniecība Rīgā 2016. gada 14.decembrī notika konferences rīkotāju darba grupas sanāksme, kurā tika pārrunāta konferences satura koncepcija un galvenie apspriežamie temati.
Darba grupā piedalījās: Alīna Gendele, Latgales Plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja, Ludzas novada domes priekšsēdētāja, Edmunds Teirumnieks, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors, Jānis Vētra, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs, Inese Bārtule, Zemkopības ministrijas Zvejas pārvaldības un zivju resursu nodaļas vadītāja vietniece, Mārtiņš Jansons, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta “BIOR” zinātniskais sekretārs, Viktors avotiņš, publicists, Andris Nātriņš, Latvijas Inovatoru apvienības valdes loceklis, Andra Mangale, projekta koordinatore.

Projekts ir veltīts Latgales kongresa simtgades atcerei un Latvijas simtgadei un tā noslēguma forums “Ilgtspējas faktori un dabas vērtību saglabāšana Latvijas nākamajos simts gados” notiks Latgales kongresa vēsturiskajā datumā 2017. gada 28.aprīlī Rēzeknē.

Projekts „Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana” veltīts Latvijas simtgadei un tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu.
Informāciju sagatavoja:
Andra Mangale