Divas starptautiskas apmācības jaunatnes darbiniekiem

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra aicina ikvienu jaunatnes darbinieku, kuram ir interese, pieteikt savu dalību divām starptautiskajām apmācībām: vienas no 17. līdz 22. oktobrim notiks Rīgā (apmācību organizētājs ir Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra), otras no 16. līdz 19. maijam notiks Romā.

Par pieredzes apmaiņas semināru Romā

No 16. līdz 19. maijam Romā notiks starptautisks pieredzes apmaiņas seminārs (“Seminar to sharing best practices on pre-departure training”), kurā klātesošie dalīsies pieredzē, kā jauniešus sagatavot Eiropas Brīvprātīgā darba aktivitātēm, īpaši akcentējot cilvēku ar ierobežotām iespējām iesaistīšanu. Pieteikšanās semināram līdz 27. aprīlim.

Semināra mērķis ir dalīties dažādās metodēs un mācību instrumentos, kas saistīti ar EBD pirmsaizbraukšanas apmācībām, īpaši pievēršot uzmanību, kā apmācībās iesaistīt jauniešus ar ierobežotām iespējām.

Semināra laikā tiks veicināta partnerību veidošanās starp EBD treneriem un organizācijām, uzlabotas zināšanas un kompetences, kā arī tiks radīts informatīvs buklets, ar kuru plānots dalīties ar citām EBD nosūtītājorganizācijām, jo īpaši tām, kas ir nesen akreditējušās.

Kas var pieteikties semināram?

Mentori, EBD projektu vadītāji, EBD treneri, ex brīvprātīgo apvienību pārstāvji. Kopumā seminārā piedalīsies 35 dalībnieki.

Seminārā tiks izmantotas neformālās izglītības metodes.

Semināra darba valoda – angļu. Dalībniekiem jāspēj brīvi komunicēt angļu valodā.

Pieteikties iespējams līdz 2016. gada 27. aprīlim SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/seminar-to-sharing-best-practices-on-pre-departure-training-16-19-may-2016-rome-italy.5608/

Dalībniekiem jābūt vismaz 18 gadus veciem.

Par starptautiskajām apmācībām Rīgā

No 17. līdz 22. oktobrim Rīgā notiks starptautiskas apmācības jaunatnes darbiniekiem, kuru mērķis ir stiprināt starpsektoru sadarbību, lai atbalstītu riska grupas un NEET jauniešus. Pieteikšanās apmācībām līdz 12. jūnijam.

Šajā apmācību kursā (“Project Factory – Training course to develop cross-sectorial projects for youth at risk and in NEET situations”) tiksies 30 pārstāvji (gan no formālās, gan neformālās mācību vides, gan no sociālā un biznesa sektora). Apmācību mērķis ir izstrādāt dažādas partnerības un projektus, iesaistot tajos mērķauditorijas jauniešus – tos jauniešus, kas pakļauti sociālās atstumtības riskam vai kuri jau ir NEET grupā.

Ja tev ir pieredze šajā jomā (ikdienā tavs darbs ir cieši saistīts ar riska grupas jauniešiem vai arī darbojies vadības/lēmumu pieņēmēju līmenī), kā arī labprāt vēlētos īstenot jaunas iniciatīvas un projektus, tad šīs apmācības ir kā radītas tieši tev.

Galvenie apmācību mērķi:

Izveidot ilgtspējīgu sadarbību starp jaunatnes un citu jomu pārstāvjiem, lai palielinātu sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu, kā arī NEET jauniešu iesaistīšanos “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektos un radītu viņiem labākas iespējas.

Apmācību laikā dalībniekiem tiks sniegts atbalsts partneru veidošanas procesā.

Uzdevumi:

  • Uzlabot veidu, kā sociālās atstumtības riskam pakļautos jauniešus, kā arī NEET jauniešus iesaistīt “Erasmus+: Jaunatne darbībā” Jauniešu apmaiņas, Eiropas Brīvprātīgā darba un KA2 projektos;
  • Atrast potenciālos projekta partnerus;
  • Attīstīt “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu vadīšanas prasmes;
  • Dalīties vienam ar otru darba un izmantojamo darba metožu pieredzē;
  • Iepazīt citu pieredzi un labās pieredzes stāstus.

Lai pieteiktos apmācību kursam, tev:

  • Jābūt darba pieredzei ar sociālajam riskam pakļautajiem jauniešiem un/vai NEET jauniešiem. Starptautiskā darba pieredze vai pieredze “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu īstenošanā nav obligāta;
  • Jāstrādā jaunatnes darba sektorā (lieliski, ja tev ir arī pieredze darbā ar ielu jauniešiem vai citiem jauniešiem, kas ietilpst riska grupā);
  • Tu vari būt skolotājs, skolas atbalsta personāls, strādāt ar alternatīvajām izglītības metodēm utt.;
  • Tu vari būt sociālais darbinieks vai strādāt sociālo pakalpojumu sniegšanas jomā;
  • Tu vari būt pašvaldības jaunatnes politikas veidotājs, kas atbildīgs par jaunatnes jomu;
  • Tu vari būt darba devējs, nodarbinātības aģentūras pārstāvis, karjeras izaugsmes treneris utt.

Plašāka informācija par apmācībām: www.salto-youth.net/neetprojectfactory.

Pieteikties iespējams līdz 2016. gada 12. jūnijam SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/project-factory-training-course-to-develop-cross-sectorial-projects-for-youth-at-risk-and-in-neet-situation.5712/

Dalībniekiem jābūt vismaz 18 gadus veciem.

Par reģistrēšanos un dalību seminārā

Lai elektroniski aizpildītu anketu, vispirms jāreģistrējas SALTO tīmekļa vietnē. Tad uz savu norādīto e-pastu saņemsiet paroli un varēsiet aizpildīt pieteikuma anketu.

Visas izmaksas tiks segtas no programmas “Erasmus+” līdzekļiem, dalībniekiem jānodrošina līdzfinansējums 28.46 euro apmērā.

Lai nodrošinātu programmas “Erasmus+” redzamību, kā arī iekļautu pēc iespējas vairāk jauniešus programmas aktivitātēs, pēc apmācībām dalībnieks apņemas:

1. kopā ar projektu koordinatori pārrunāt pasākuma rezultātus un ieplānot to izplatīšanas aktivitātes;
2. nodrošināt vismaz vienu publikāciju medijos;
3. sešu nedēļu laikā pēc atgriešanās organizēt rezultātu izplatīšanas aktivitāti, iekļaujot vismaz vienu tikšanos ar ieinteresēto mērķa grupu (vismaz 15 personas).

Tāpat jāatceras par atskaišu un segto izmaksu apliecinājumu iesniegšanu!

Par SALTO Resursu centru

SALTO ir saīsinājums no frāzes angļu valodā „Support, Advanced Learning and Training Opportunities”, kas latviešu valodā nozīmē „Atbalsts un paplašinātas mācību iespējas.” Tas ir tīkls, kurā ir astoņi resursu centri, kuri darbojas Eiropas jaunatnes prioritāšu jomās, atbalstot Eiropas Komisijas programmu „Jaunatne darbībā”.

Papildu informācija:
Vladislava Šķēle, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projektu koordinatore,
E-pasts: vladislava.skele@jaunatne.gov.lv