Aicinām pašvaldības pieteikties projektu konkursam EK iniciatīvā – Pilsētu inovatīvās darbības

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina Latvijas pašvaldības pieteikties izsludinātajam pirmajam projektu konkursam Eiropas Komisijas (EK) iniciatīvā – Pilsētu inovatīvās darbības (Urban Innovative Actions).

Konkursā var pieteikties pilsētu pašvaldības, kurās ir vismaz 50 000 iedzīvotāju, kā arī pilsētu pašvaldību asociācijas vai grupas, ieskaitot pārrobežu asociācijas vai grupas, kurās kopējais iedzīvotāju skaits ir vismaz 50 000 iedzīvotāju.

Projektu iesniegšanas termiņš – 2016. gada 31. marts plkst. 14:00 (pēc centrālā Eiropas laika).

Kopā iniciatīvai piešķirtais EK finansējums ir gandrīz 372 miljoni eiro. Pirmajā projektu atlases kārtā plānotais finansējums – 80 miljoni eiro, savukārt viena projekta maksimālais atbalsts nepārsniedz 5 miljonus eiro.

Projektus iespējams iesniegt atbilstoši 4 prioritārajām tēmām: enerģētikas pārkārtošana, pilsētu nabadzības novēršana (fokuss uz degradētajām pilsētu teritorijām), migrantu un bēgļu iekļaušana, kā arī darba vietas un prasmes vietējā ekonomikā.

Projektiem jādemonstrē radoši, vēl nebijuši, eksperimentāli, ilgtspējīgi risinājumi pilsētu izaicinājumu pārvarēšanai. To izstrādei un īstenošanai ir jānotiek partnerībā ar ieinteresētajām pusēm, iesaistot gan publisko un privāto sektoru, gan sabiedrību. Projektā testētajiem risinājumiem jārada zināšanas, ko var pārņemt savā praksē citas Eiropas Savienības pilsētas.

Lai skaidrotu iniciatīvu un palīdzētu sagatavot kvalitatīvus projektu pieteikumus, EK 2016. gada janvārī un februārī organizē vairākus informatīvos seminārus. Viens no tiem notiks Rīgā 20. janvārī. Lai tajā piedalītos, lūgums līdz 14. janvārim pieteikt savu dalību, reģistrējoties ieej.lv/S5AHb.

Detalizētāka informācija par šo iniciatīvu, projektu sagatavošanu un informatīvajiem semināriem pieejama tīmekļa vietnē: ieej.lv/NiMmV. Turpat atrodama arī projektu pieteikuma veidlapa un saistītie dokumenti, tajā skaitā darba uzdevums un UIA vadlīnijas.

Papildus informācijai:
• Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, nepārsniedzot 80% no attiecināmajām izmaksām.
• Projektā paredzētā attiecināmās izmaksas ir personāls, birojs un administrācija, ceļošana un viesnīcas, ārējās zināšanas un pakalpojumi, aprīkojums infrastruktūra un būvniecības darbi.
• Projektu īstenošanas termiņš – 3 gadi.