Šveices mākslinieks zīmē Latgali

Šveiciešu mākslinieks Vincents Flikigers (Vincent Flückiger) piedāvā darbu izstādi, kurā divdesmit trīs melnbaltos zīmējumos ar īsiem komentāriem atainota lauku dzīve Latgalē. Zīmējumos redzams tas, kas divu nedēļu apmeklējuma laikā ārzemju ceļotāju apbur Latgales ikdienas dzīves ainā – saimniecības priekšmeti, tradicionālās arhitektūras detaļas. Mākslinieks ar apbrīnas pilnām acīm raugās uz neparasto parastajā, ikdienišķajā, un caur to ceļ vērtē joprojām dzīvo tradicionālās kultūras mantojuma klātesamību Latvijas laukos.
Zīmētājs – blogeris un profesionāls mūziķis Vincents Flikigers ir dzimis 1975. gadā Friburgā, Šveicē, precējies ar latvieti, tekoši runā latviski un kopš vairāk kā desmit gadiem regulāri apmeklē Latviju, sevišķi Latgali, cita starpā uzstājoties koncertos “Baroka mūzikas dienas Rēzeknē” ietvaros. Mākslinieks darbojas pasaules tīkla grupā “Urban Sketchers”, kurā apvienojušies zīmētāji, kas attēlo vidi sev apkārt tādu, kāda tā ir. 2015. gadā Ņujorkā tika izdota viņa pirmā komiksu grāmata “Inside Salmeck”. Grāmatas prezentācija notika ikgadējā komiksu gadatirgus MoCCA Arts Festival laikā. Kritiķi atzinīgi novērtēja mākslinieka asprātīgo, bet vienlaicīgi arī dziļo stāstu par Bāzeles Sanktjohana kvartāla dzīvi, ēkām un cilvēkiem.
Patreiz Vincents Flikigers gatavojas izstādei “Mana koka pakājē” par savu dzimto pilsētu, kurā piedalās vēl pieci citi Friburgas mākslinieki.
Tos, kurus izstāde ir ieinteresējusi to var aplūkot no 14. novembra līdz 15. decembrim Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.

Kontaktinformācija:
Tālr.: 653 81855
Mob. tālr.: 28603333
E-pasts: lmac@livani.lv