Stājušies spēkā MK noteikumi par valst budžeta dotācijas piešķiršanu pašvaldībām 2014.–2020.gada plānošanas periodā līdzfinansēto projektu īstenošanai”

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) informē, ka š.g. 4.februārā stājās spēkā 2015.gada 27.janvāra Ministru kabineta noteikumi Nr.42 „Noteikumi par kritērijiem un kārtību valsts budžeta dotācijas piešķiršanai pašvaldībām Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020.gada plānošanas periodā līdzfinansēto projektu īstenošanai” (turpmāk – noteikumi), kurus jāpiemēro pašvaldību vai to izveidotu iestāžu projektu gadījumos, kad tos paredzēts līdzfinansēt no Eiropas Savienības struktūrfondiem vai Kohēzijas fonda (turpmāk – ES fondi).


Noteikumi nosaka pašvaldību vai to izveidotu iestāžu projektu nacionālā publiskā finansējuma sadalījumu un valsts budžeta dotācijas pašvaldībām īpatsvaru. Tāpat noteikumi nosaka, ka ES fondu vadībā iesaistītā institūcija, pieņemot pārvaldes lēmumu par projekta iesnieguma apstiprināšanu, apstiprina valsts budžeta atbalsta īpatsvaru pašvaldībai, ņemot vērā projekta iesnieguma iesniegšanas brīdī aktuālo pašvaldības budžeta kapacitātes rādītāju, kur VARAM aktualizē katru gadu līdz 10.janvārim (skat. VARAM tīmekļa vietnē www.varam.gov.lv/lat/fondi/kohez/2014_2020/?doc=18633).

Papildu informācijas saņemšanai aicinām sazināties ar VARAM Investīciju politikas departamenta Programmu plānošanas nodaļas vecākajiem ekspertiem Lindu Lāmu, tel. 66 016 753, e-pasts: Linda.Lama@varam.gov.lv vai Ritvaru Timermani, tel. 66 016 709, e-pasts: Ritvars.Timermanis@varam.gov.lv .