SM paraksta vienošanās ar Daugavpils pašvaldību transporta infrastruktūras attīstībā

Piektdien, 9.janvārī, darba vizītes laikā satiksmes ministrs Matīss tikās ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi un domes vadību, kuras laikā pārrunāja pilsētai nozīmīgo transporta infrastruktūras objektu nepieciešamību.


Tikšanās laikā Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš un Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis parakstīja vienošanos par sadarbību videi draudzīga sabiedriskā transporta infrastruktūras (tramvaju) attīstību Daugavpilī. Vienošanās mērķis ir sabiedriskā transporta infrastruktūras izbūves tehnisko projektu izstrāde, infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija un tramvaja ritošā sastāva atjaunošana.

Ministrija savas kompetences ietvaros apņemas, izstrādājot ES fondu specifiskā atbalsta mērķa „Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru” īstenošanas nosacījumus, noteikt ar projektu saistītas atbalstāmās darbības un attiecināmās izmaksas, kā arī nepieciešamības gadījumā sniegs konsultatīvu atbalstu par jautājumiem, kas saistīti ar šo projektu. Savukārt Daugavpils pašvaldība nodrošinās nepieciešamo teritorijas attīstības plānošanas dokumentu izstrādi un pieņemšanu, kā arī veiks analīzi par sākotnējā izvērtējuma sagatavošanu, kā arī citas nepieciešamās darbības saistībā ar projekta realizāciju.

Tāpat tika parakstīta vienošanās par sadarbību Daugavpils pilsētas infrastruktūras sasaisti ar TEN-T tīklu, Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecībai līdz Smilšu un Kauņu ielu krustojumam, ja minētais projekts Eiropas Savienības fondu reglamentējošo normatīvo aktu noteiktajā kārtībā tiks apstiprināts.

SM valsts sekretārs Ozoliņš un Daugavpils domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis parakstīja Vienošanos par sadarbības Daugavpils lidostas attīstības veicināšanu. Tā paredzēs sniegt konsultatīvu atbalstu pašvaldībai par iespējām piesaistīt ārvalstu finanšu instrumentu investīcijas Daugavpils lidostas attīstībai, tostarp Eiropas Komisijas prezidenta investīciju stimulēšanas iniciatīvas Eiropas Savienības dalībvalstīm ietvaros.

Kā jau iepriekš informēts, tad satiksmes ministrs Anrijs Matīss tikās ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem un pārrunāja transporta un sakaru plānotos darbus 2015.gadā Latgalē. Tāpat darba vizītes laikā Matīsam plānota tikšanās ar Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības Daugavpils nodaļas biedriem, lai informētu par dzelzceļa nozares aktualitātēm un diskutētu par būtiskajiem jautājumiem nozarē strādājošajiem.

Fotogrāfijas: