RSEZ paplašina sadarbības partneru loku

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs, Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldniece Sandra Ežmale un RSEZ projektu vadītāja Laila Linuža apmeklēja Vitebsku (Baltkrievija), kur norisinājās starptautiskais forums “Inovācijas. Investīcijas. Perspektīvas”. Vizītes ietvaros tika parakstīts sadarbības līgums starp SEZ “Vitebska” un RSEZ.

“Sadarbības līgums starp Rēzeknes un Vitebskas speciālajām ekonomiskajām zonām ir noslēgts, lai attīstītu lietišķos kontaktus, sniegtu informāciju, kas nepieciešama abu pušu komersantiem, kā arī lai organizētu kopīgus starptautisko sadarbību veicinošus pasākumus,” stāsta Sandra Ežmale, „un jau šobrīd ir pirmie rezultāti – esam saņēmuši atbildes vēstuli no Ekonomiskās attīstības NVS darījumu centra par sadarbības iespējām.”

Rēzeknes delegācija apmeklēja Vitebskas Speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumus, tikās ar rezidentiem, kuri izrādīja lielu interesi par sadarbības partneru meklēšanu Latvijā. Vizītes laikā notika tikšanās ar Vitebskas apgabala administrācijas pārstāvjiem un apspriestas sadarbības iespējas tādās jomās kā kultūra un sports, kā arī dalība pārrobežu projektos.

Rēzeknes delegācija bija uzaicināta piedalīties arī “Ziemeļ- un Austrumeiropas brīvo ekonomisko zonu kongresā” Gomeļā. Kongresa ietvaros tika nodibināti kontakti ar SEZ un brīvo zonu federācijas vadītāju Huanu Torentu.

Informāciju sagatavoja
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Olga Grišina, 64607616
pr@rezekne.lv