Preses konference par 1. Starptautisko autorleļļu festivālu Preiļos

Vai Jūs zināt, ka autorlelle ir kas vairāk par glītu porcelāna sejiņu?!

Šis gads aizrit lelles zīmē… Sabiedrībā zināmā māksliniece Vladlena šogad vērusi vaļā savu 2. galeriju – šoreiz pašā Vecrīgas sirdī un šogad arī Preiļu novada svētki vistiešākajā ziņā būs saistīti ar lellēm.

Preiļu novada svētku ietvaros norisināsies GRANDIOZS notikums – Pirmais starptautiskais ekskluzīvu autorleļļu festivāls „Leļļu vasara Preiļos”. Svētku ietvaros paredzētās autorleļļu izstādes atklāšana notiks 21. augustā Preiļu kultūras namā. Novada svētku un autorleļļu festivāla patrons ir Latviešu kinorežisors Jānis Streičs.

Pirmais starptautiskais autorleļļu festivāls – tas būs unikāls pasākums ne tikai Latvijai, bet arī citām valstīm. Festivāla ietvaros tiks izstādīti 27 pasaulē atzītu, spīdošu mākslinieku darbi, kas ieradīsies Preiļos no Nīderlandes, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas un Latvijas.

Tādēļ aicinām Jūs apmeklēt preses konferenci, kas notiks 7.augustā, plkst. 11:00 Rīgā, mākslas galerijā „VLADLENA” (Vaļņu ielā 19 (ieeja no Gleznotāju ielas)).

Konferencē piedalīsies un uz Jūsu jautājumiem atbildēs:
Godalgotā māksliniece un festivāla idejas autore – Vladlena, pateicoties kurai, šie pasaulē atzītie mākslinieki viesosies Preiļos,
Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda un sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle,
Preiļu novada svētku režisors – Preiļu novada Kultūras centra vadītājs Guntis Skrimblis.

Draudzīgā gaisotnē pie kafijas tases un vēlajām brokastīm varēsiet saņemt ĪPAŠUS IELŪGUMUS uz festivālu no Vladlenas, kas Jums dos iespēju bez maksas apmeklēt visus svētku ietvaros paredzētos pasākumus un dos unikālu iespēju piedalīties meistarklasēs; no pašiem pasākuma organizatoriem uzzināsiet Festivāla un svētku norises plānu; Jums tiks pavērts priekškars par festivāla īpašajiem pārsteigumiem un nākotnes projektiem, kā arī tiks sniegts ieskats 24.augustā plānotajā preses konferencē, kurā piedalīsies teju visi uz Festivālu uzaicinātie mākslinieki un sniegs ekskluzīvas intervijas.

Pēc konferences piedāvāsim ekskursiju pa mākslas galeriju pašas mākslinieces Vladlenas pavadībā, kā arī azartiskākie varēs iejusties austrumu princeses vai sultāna, musketiera vai Steampunk pilsētiņas iedzīvotāja lomā foto sesijas laikā.

Atnākot JŪS varēsiet aplūkot labākos portreta, buduāra, ironisko leļļu tēlus, kā arī industriālā steampunk stila pilsētiņu, kādu Jūs nekad nebūsiet redzējuši – un ticiet, tas neatstās Jūs vienaldzīgus!

Autores iztēle un fantāzijas lidojums ir tik plaši, ka spēsiet atrast savu sajūtu un garastāvokļa atspulgu gandrīz katrā lellē. Šīs lelles piesaista ne tikai tās mākslas pazinēju un kolekcionāru uzmanību, bet arī investoru, kuri jau šodien apzinās to nākotnes vērtību.

„Mēs vēlamies, lai leļļu festivāls kļūtu par
TRADĪCIJU nevis vienreizēju pasākumu.”
(Vladlena)

R.S.V.P. līdz 2015.gada 5.augustam 29990907 vai rakstot uz e-pastu aija.trizna@inbox.lv.