Pētījums/izdevums “Uzņēmējdarbība reģionos Latvijā: aktivitāte, sadarbība, konkurētspēja” (LDDK)

No 2009. gada līdz 2015. gadam Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) īsteno Eiropas Savienības struktūrfondu 2007.-2013. gada plānošanas perioda projektu „LDDK administratīvās kapacitātes stiprināšana reģionos”, kura mērķis bija veicināt reģionālā sociālā dialoga attīstību un paaugstināt sociālo partneru līdzdalības iespējas rīcībpolitikas izstrādē un īstenošanā. Projektā īstenotas daudzveidīgas aktivitātes, kas vērstas uz reģionālās uzņēmējdarbības konkurētspējas stiprināšanu.

Pētnieka Ginta Klāsona un ekonomista Ulda Spuriņa vadībā tika izstrādāts pārskata pētījums, apzinot projekta tiešās un netiešās mērķa grupas (darba devēji, darba devēju organizācijas, darba ņēmēju organizācijas (arodbiedrības), pašvaldības, uzņēmējdarbības eksperti) un izzinot to viedokļus, novērtējumus un ieteikumus par reģionālā sociālā dialoga sekmīgumu un efektivitāti reģionālās uzņēmējdarbības konkurētspējas veicināšanā.

Izdevumā „Uzņēmējdarbība reģionos Latvijā: aktivitāte, sadarbība, konkurētspēja” apkopoti dati un informācija par uzņēmējdarbības vidi reģionos, sniegts reģionos strādājošo uzņēmumu statistisks un socioloģisks raksturojums, analizētas konkurētspējīgu teritoriju attīstības iespējas reģionos, kā arī izvērtēti LDDK projekta ietvaros īstenoto reģionālā sociālā dialoga stiprināšanas aktivitāšu rezultāti.

Pētījums elektroniskā formā pieejams šeit: www.lddk.lv/wp-content/uploads/2015/02/Uzņēmējdarbība-reģionos-Latvijā_Aktivitāte-sadarbība-konkurētspēja-PDF.pdf.