Noskaidrots gada labākais kultūras un sporta pasākums Līvānu novadā

Šogad pirmo reizi Līvānu novadā iedzīvotāju aptaujā tika noskaidrots labākais kultūras un sporta pasākums aizvadītajā gadā.

Par gada labāko kultūras pasākumu iedzīvotāji atzinuši Grāmatu svētkus, kas norisinājās 2014.gada 30.aprīlī un piesaistīja lielu iedzīvotāju interesi. Šajos svētkos bija padomāts gan par pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem. Svētku ietvaros norisinājās gan tikšanās ar slaveniem literātiem un māksliniekiem, gan diskusijas un grāmatu apgādu grāmatu tirdziņš. Bērniem bija iespēja tikties ar iemīļotu grāmatu varoņiem un to autoriem. Notika dažādi konkursi un radošas aktivitātes. Pasākumu rīkoja Līvānu novada Centrālā bibliotēka sadarbojoties ar Latvijas Lauku bibliotēku atbalsta biedrību un Latvijas avīzi.

2.vietā iedzīvotāju balsojumā – Muzeju un kultūras nakts, kas notika 2014.gada 17.maijā. Pirmo reizi Muzeju nakts pasākums tika piesaistīts tūrisma sezonas atklāšanai Līvānos un to kuplināja virkne kultūras pasākumu, kā arī nakts orientēšanās un sporta aktivitātes jaunatnes iniciatīvu centrā „Kvartāls”.

3.vietā tautas deju ansambļa „Silava” 35 gadu jubilejas pasākums, kas notika 2014.gada 8.martā.

Iedzīvotāju balsojumā atzinīgi tika novērtēti vēl sekojoši kultūras pasākumi: koncerts „Manas tautas dziesmas”; Dzīvā tautasdziesmu ķēde garākās Rīgas ielas garumā; Slāvu kultūras biedrības „Uzori” rīkotie tautasdziesmu festivāli; Danču muzikantu saiets Rožupē, Kora „Balsis” koncerti Līvānu novadā, koncertuzvedums „Pa saulītei es dzīvoju”; Starptautiskais folkloras festivāls „Rudynōji 2014”, Mūzikas skolas 55 gadu jubilejas koncerts; pagastu svētki. Jāpiezīmē, ka pilsētas svētki, ko bija atzīmējuši vairāki aptaujas dalībnieki, vērtēšanā nepiedalās, jo tas ir apjomīgs pasākumu kopums, līdz ar to netiek vērtēts.

Savukārt kategorijā Gada notikums sportā iedzīvotāju balsojumā uzvarēja Jaunatnes iniciatīvu centra (JIC) „Kvartāls” sporta laukumu atklāšanas pasākums, kas brīvā laika pavadīšanas jomā pavēra plašas iespējas ne tikai jauniešiem, bet arī pieaugušajiem sportistiem.

2.vietā iedzīvotāji ierindoja Līvānu vieglatlētu kluba izcīnīto 6.vietu „Skrien Latvija” seriālā. Klubu pārstāvēja tikai Līvānu novada skrējēji.

3.vietā balsojumā – Līvānu novada pašvaldības darbinieku Sporta svētki, kas notika jau 15.gadu pēc kārtas un pulcēja visus pašvaldības struktūrās strādājošos darba kolektīvus.

Atzinīgi iedzīvotāju balsojumā novērtēti vēl virkne sporta pasākumu: Latvijas autokrosa čempionāts, kurā līvānietis Edijs Varnas ieguva vicečempiona titulu; Pludmales sēdvolejbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām; Mobilitātes nedēļa; 18.novembra skrējiens pa Ubaglīci; Starptautiskās sacensības sporta tūrismā „Rudzātu kauss”; Pasaules mēroga sacīkstes kikboksā, kurās startēja līvānietis Kristaps Bulmeistars, nakts sporta aktivitātes Muzeju nakts ietvaros, Līvānu novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus u.c.

„Gada notikums sportā” aptaujas uzvarētājus apbalvos gadskārtējā sportistu ballē 2015.gada 10.janvārī Līvānu novada kultūras centrā. Savukārt „Gada labākais kultūras pasākums” aptaujas uzvarētājus suminās kultūras darbiniekiem veltītā pasākumā 2015.gada februārī.

Iedzīvotāju aptauja norisinājās no 16.decembra līdz 5.janvārim interneta vietnē www.livani.lv Kopumā aptaujā piedalījās 149 cilvēki.

Informāciju sagatavoja
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļa
ginta.kraukle@livani.lv; 65307270; 29492184