LUC Biznesa mēnesis 2015 noslēdzas Rēzeknē

Šī gada 17.decembrī Latgales plānošanas reģiona (LPR) Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) organizēja “LUC Biznesa mēnesis 2015” noslēguma pasākumu Rēzeknes augstskolas Inženieru fakultātes telpās Rēzeknē. Pasākumā tika pulcēti aktīvākie skolēni no vienpadsmit visa reģiona mācību iestādēm, kur šogad norisinājās LUC motivācijas pasākumi.

Norises vieta šim pasākumam nav izvēlēta nejauši, jo pasākuma prezentācijās lektori uzsvaru lika uz nākotnes sasniegumu sasaisti ar izglītību, akcentējot plašās tālākizglītības iespējas tepat Latgalē.

Alīna Gendele LUC Biznesa mēneša noslēguma pasākumā Rēzeknē, uzrunājot Latgales jauniešus, uzsvēra: “Ja ir zināšanas, būs iespējas, ja ir iespējas, būs panākumi. Nepalaidiet garām nevienu iespēju! Tikai no jums pašiem atkarīgs, kā veidosiet savu dzīvi, bet jau šobrīd paldies jums, jaunieši, no Latgales pašvaldībām par jūsu aktivitāti un iniciatīvu, jo jūs esat nākotnes uzņēmēji un vadītāji, paldies skolotājiem, kas pamana jauniešu personības un palīdz!”.

Pasākuma ievadvārdus teica Ērika Teirumnieka, Rēzeknes Augstskolas Inženieru fakultātes dekāne, kura aicināja skolēnus turpināt tālākizglītību eksaktās zinātnēs, jo tās ir un būs pieprasītas ne tikai darba tirgū, bet arī ir labs pamats sava biznesa attīstībai ražojošās nozarēs. Pilnu klāstu Rēzeknes augstskolas piedāvāto studiju virzienu iezīmēja Angelika Juško-Štekele, RA studiju prorektore.

Klātesošos ar savu stāstu par uzņēmējdarbības pieredzi iedvesmoja Andris Filipenoks, SIA “Gravtex” valdes priekšsēdētājs. Jāatzīmē, ka uzņēmums šogad ir uzvarējis LPR LUC Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2015 konkursa “Gada jaunais komersants” nominācijā. Uzņēmums aktīvu darbību uzsācis pagājušajā gadā un izgatavo koka žogus, vārtus un dekoratīvos paneļus, ko var izmantot balkoniem, lodžijām, radiatoru režģiem un citur, sniedz frēzēšanas, gravēšanas, ēvelēšanas un citus pakalpojumus.

Jauniešiem no augstskolas vadības puses tika organizēta ekskursija inženierzinātņu fakultātē, sniedzot iespēju klātienē iepazīt laboratoriju aprīkojumu, tā iespējas ne tikai mācību priekšmetu apguvē, bet arī lietišķos zinātniskos pētījumos.

Sajūsmu skolēnos radīja „VEREMS” RSEZ SIA apmeklējums. Uzņēmums ir AS „Latvijas Finieris” meitas komercsabiedrība, kas specializējusies mežizstrādē, kokapstrādē, kokmateriālu iepirkšanā un vairumtirdzniecībā. „Verems” RSEZ SIA tika izveidots 1996. gadā kā finierkluču iepirkšanas punkts Rēzeknē. Uzņēmums kopš 2007.gada nodarbojas ar lielformāta bērza saplākšņu ražošanu, ko eksportē uz ES valstīm, Japānu un ASV. Šīs vizītes laikā uzņēmuma vadība apmeklētājiem sniedza unikālu iespēju izsekot līdzi visam ražošanas ciklam no bērza sagataves līdz gatavam saplāksnim.

Pasākuma organizatori sirsnīgi pateicas skolotājiem, pašvaldību izglītības pārvaldēm par sadarbību LUC biznesa mēneša 2015 organizēšanā un cer uz turpmāko sadarbību!