Jaunsargi orientējās Rēzeknes Augstskolas teritorijā

Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centra jaunsardzes departamenta 2.novada nodaļas Rēzeknes jaunsargu vienība sadarbībā ar 305. Rēzeknes jaunsargu vienību 7. oktobrī organizēja kopīgas nodarbības ar praktisko daļu jeb orientēšanās sacensības ar stafetēm kontrolpunktos „Darbs Ar Karti Orientēšanās” (DAKO). Sacensības notika Rēzeknes Augstskolas (RA) teritorijā.
Pasākuma mērķis bija: pilnveidot jaunsargu fiziskās un militārās iemaņas, veidot draudzīgas attiecības starp jaunsargu vienībām, kā arī noskaidrot spēcīgākās jaunsargu komandas Rēzeknes pilsētā.
Sacensībās kopumā piedalījās 42 jaunieši (jaunsargi un jaunsargu kandidāti) no Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošajām un profesionālajām mācību iestādēm, Rēzeknes Augstskolas.
Apkopojot visu stafešu rezultātus, tika noskaidrotas spēcīgākās jaunsargu vienības, tika pilnveidotas jaunsargu militārās un fiziskās iemaņas, kā arī tika parādīts komandas saliedētības līmenis un cīņas gars. Pasākumā to izcili nodemonstrēja 305. Rēzeknes jaunsargu vienība, šī komanda piedalījās nepilnā sastāvā un salīdzinājumā ar saviem sāncenšiem bija visjaunākā.
Pasākuma norisei sekoja un vērtēja rezultātus Rēzeknes jaunsargu vienības instruktors kaprālis Deniss Morozs, 305. Rēzeknes jausargu vienības instruktors štāba virsseržants Juris Gedušs, 316. Viļānu jaunsargu vienības instruktors kaprālis Romāns Seilis-Zundāns, 305. Rēzeknes jaunsargu vienības instruktora palīgi – jaunsargs Kristaps Strods un jaunsargs Āris Gedušs. Kontrolpunktu uzdevumus palīdzēja novadīt arī RA Inženieru fakultātes Studējošo pašpārvaldes (IF SP) aktīviste Jūlija Kirillova.

Komandas tika novērtētas sekojoši:
1.vietu ieguva Rēzeknes jaunsargu vienības Rēzeknes tehnikuma nodaļas komanda (15 – 18 gadi);
2.vietu ieguva Rēzeknes jaunsargu vienības Rēzeknes 3.vidusskolas nodaļas komanda (15 – 18 gadi);
3.vietu ieguva Rēzeknes jaunsargu vienības Rēzeknes tehnikuma nodaļas komanda (15 – 18 gadi);
4. vietu ieguva 305. Rēzeknes jaunsargu vienības komanda (11 – 12 gadi).
Par pasākuma norisi un sadarbību tiek izteikta pateicība atbalstītājiem: grāmatnīcai „Zvaigzne ABC”, kebabnīcai „Ausmeņa Kebabs”, Boulinga centram, ielu kultūras un jauniešu kustībai „Ghetto team”, Rēzeknes Augstskolai.

Jūlija Kirillova, RA IF SP vadītājas vietniece