Divi miljoni EUR – papildu atbalsts biznesa inkubatorā iekļautajiem jaunajiem uzņēmējiem

Ekonomikas ministrija ir noslēgusi līgumu ar akciju sabiedrību „Attīstības finanšu institūcija Altum” (turpmāk Altum), novirzot papildu divus miljonus EUR atbalstam uzņēmējdarbības uzsākšanai biznesa inkubatorā iekļautajiem jaunajiem uzņēmējiem – saimnieciskās darbības uzsācējiem.

Atbalsts biznesa inkubatorā iekļautajiem saimnieciskās darbības uzsācējiem būs pieejams Altum t.s. Starta programmas ietvaros, kas ir valsts atbalsta programma uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Līdz ar to saimnieciskās darbības uzsācēji, kas ir iestājušies biznesa inkubatorā, var saņemt aizdevumu uzņēmējdarbības uzsākšanai līdz 77 000 EUR, ar maksimālo termiņu – 8 gadi. Papildus šiem saimnieciskās darbības uzsācējiem (tāpat kā citiem Starta programmas dalībniekiem) arī ir pieejamas procentu likmes subsīdijas – 70 % – 80 % apmērā.

Svarīgi atzīmēt, ka inkubatoram jābūt noslēgtam līgumam ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru atbalsta programmas “Biznesa inkubatori” ietvaros; inkubatoru saraksts publicēts LIAA mājas lapā liaa.gov.lv/lv/biznesa-abc/biznesa-inkubatori/biznesa-inkubatoru-kontaktinformacija.

Paredzēts, ka atbalsts biznesa inkubatorā iekļautajiem saimnieciskās darbības uzsācējiem būs pieejams līdz 2015. gada beigām.

Papildu informācija par valsts atbalsta programmu publicēta Altum mājaslapā: www.hipo.lv/lv/attistibas_programmas/starta_programma.
Altum konsultantu kontaktinformācija pieejama šeit: www.hipo.lv/lv/attistibas_programmas/starta_programma/ka_pieteikties_un_sazinaties/konsultantu_saraksts