Ceļojošās fotoizstādes „Myusu Latveja” atklāšana

9. decembrī plkst. 13.00 Rēzeknes Augstskolas mākslas un sporta terasē biedrība „Latgolys Studentu centrs” („LgSC”) aicina uz ceļojošās fotoizstādes „Myusu Latveja” atklāšanu.
Latvijai un biedrībai „LgSC” novembris ir svētku mēnesis. Tieši tāpēc tika rīkots fotokonkurss amatieriem „Myusu Latveja”. Piedalīties konkursā aicināti tika gan „LgSC” biedri, aktīvisti, draugi, gan arī citi interesenti.
Tā kā biedrība „LgSC” šogad atzīmēja savu 10. pastāvēšanas gadu, kā arī tuvojas Latvijas valsts simtgade, konkursam tika izvēlēta patriotiska tēma. Konkurss tika rīkots ar mērķi aicināt dalībniekus dalīties iespaidos par 10 gadu laikā redzēto, dzirdēto, sajusto un izdarīto, kā arī atlasīt un iesūtīt attēlus, kuros tas tiek atspoguļots vislabāk.
Kopumā dalībai konkursā tika iesūtīti 40 fotoattēli, kuros parādīts katra autora personīgais redzējums par sev un Latvijai svarīgiem mirkļiem. Katra iesūtītā bilde ir neatkārtojams un nozīmīgs stāsts Latvjai.
Ceļojošajā izstādē, kuras pirmā pieturvieta ir Rēzeknes Augstskolā, būs apskatāmas 15 bildes, kas visspilgtāk atspoguļo latviešu nacionālās pašapziņas bagātības un sajūtas. Savukārt visas konkursam iesūtītās bildes būs apskatāmas „LgSC” mājaslapā lgsc.lv un latgaliešu ziņu portālā lakuga.lv.
Izstāde Rēzeknē tiek rīkota sadarbībā ar biedrību „Rēzeknes Augstskolas absolventu asociācija”.

Informāciju sagatavoja:
„LgSC” Daugavpils biroja vadītāja
Gunta Nagle
daugovpils@lgsc.lv
26114003