Biznesa projektu konkurss Erasmus jaunajiem uzņēmējiem

Augstskola RISEBA, projekta Business opportunities for European Young Entrepreneurs ietvaros un sadarbībā ar Biedrību Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls un Attīstības finanšu institūciju ALTUM, izsludina pieteikšanos biznesa projektu konkursam.

Biznesa projektu konkursa mērķis ir paaugstināt studentu, jauno uzņēmēju interesi sekmēt uzņēmējdarbību Latvijā, attīstīt prasmes un motivēt jaunos uzņēmējus pilnveidot idejas, projektus līdz pilnvērtīgiem biznesa plāniem, kuri tiktu īstenoti dzīvotspējīgos uzņēmumos Latvijā.

Biznesa projektu konkursā var piedalīties Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem, kuri vēlas izveidot un attīstīt savu uzņēmumu, kura pamatā ir radošas biznesa idejas – projekti.

Konkurss notiek divās kārtās. No 2015. gada 15. septembra līdz 2015. gada 6. oktobrim konkursa pirmajā kārtā konkursa dalībniekiem elektroniski jāiesniedz īss sava biznesa projekta apraksts.

Labākie biznesa projektu apraksti nokļūs konkursa otrajā kārtā. Tās ietvaros topošajiem uzņēmējiem līdz 2015. gada 10. decembrim būs iespēja apmeklēt izglītojošus biznesa vadībai veltītus seminārus un saņemt individuālas konsultācijas par to, kā izstrādāt veiksmīgu biznesa projektu. Biznesa projektus vērtēs pieredzējuši speciālisti no augstskolas RISEBA, Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla un Attīstības finanšu institūcijas ALTUM.

Konkursa uzvarētāji iegūs vērtīgas balvas, speciālbalvas no konkursa organizatoriem un partneriem. Labāko biznesa projektu ideju un biznesa plānu autoriem tiks sniegta iespēja kvalificēties dalībai „Erasmus for Young Entrepreneurs programmā, prezentēt savu biznesa ideju investoriem Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls priekšatlasē. Attīstības finanšu institūcija ALTUM sagatavojusi veicināšanas un simpātiju balvas.
Ar biznesa projektu konkursa nolikumu var iepazīties šeit.

Biznesa projektu konkurss tiek organizēts pateicoties augstskolas RISEBA un tās četru partneru no Itālijas, Portugāles, Polijas un Somijas dalībai ES finansētās programmas Erasmus for Young Entrepreneurs projektā Project Business opportunities for European Young Entrepreneurs (Biz4EYE), Nr. 653018.

Erasmus jaunajiem uzņēmējiem ir pārrobežu apmaiņas programma, kas sniedz iespēju jaunajiem uzņēmējiem un tiem, kas gatavojas uzsākt uzņēmējdarbību, mācīties no pieredzējušiem ārvalstu uzņēmējiem dodoties mobilitāte no 1 līdz 6 mēnesi uz kādu Eiropas Savienības dalībvalstis, kā arī programma sniedz iespēju Latvijas uzņēmējiem, kas darbojas tirgū vairāk nekā 3 gadus dalīties savā pieredze ar jauno uzņēmēju no kādas Eiropas Savienības dalībvalsts.

Projekts Biz4EYE īpaši atbalsta radošās nozares, kā reklāma un mārketings, arhitektūra, amatniecība, IT, dizains, filmas, TV, foto, mūzika, vizuālā māksla u. c., tomēr pieteikumi tiek pieņemti no jebkuras nozares pārstāvjiem.

Pieredzes apmaiņa notiek kādā no Eiropas Savienības valstīm, jaunajiem uzņēmējiem uzturoties pie pieredzējušiem uzņēmējiem, kas palīdz apgūt maza uzņēmuma vadīšanā nepieciešamās prasmes. Eiropas Savienība daļēji sedz uzturēšanās izdevumus, kas stipendiju veidā, 520-1100 eiro apmērā (atkarībā no valsts, kurā notiek apmaiņa), ik mēnesi tiek izmaksāti jaunajam uzņēmējam.

Apmaiņas rezultātā jaunie uzņēmēji apgūst jaunas prasmes, iegūst iespēju dibināt jaunus kontaktus, kas var būt noderīgi, lai iegūtu sadarbības partnerus ārvalstīs, iegūst ieskatu citu valstu uzņēmējdarbības vidē, uzlabo valodu prasmes.

Uzņemošā puse iegūst jaunas perspektīvas savam uzņēmumam un iespēju strādāt kopā ar enerģisku un motivētu jauno uzņēmēju, kas kā ieguldījumu uzņēmējdarbībā var piedāvāt inovatīvas idejas un jaunas prasmes un zināšanas, tiek iegūta arī iespēja sadarboties ar ārzemju partneriem, uzzināt par jauniem tirgiem, veidot sadarbību un ciešas attiecības, kas var būt noderīgas, savstarpēji konsultējoties, vienojoties par klientu rekomendēšanu un atrodot uzņēmējdarbības partnerus ārzemēs. Lielākā daļa uzņemošo uzņēmēju pēc dalības projektā ir tik apmierināti ar iegūto pieredzi, ka pēc tam vēlas uzņemt pie sevis arī citus jaunos uzņēmējus!

Biznesa projekta apraksta anketa.

Vairāk par projekta programmu Erasmus Jaunajiem uzņēmējiem.