Balvos tika rīkotas pirmās “Uzņēmēju brokastis”

2. oktobrī Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrā pulcējās gandrīz pussimts uzņēmumu un organizāciju pārstāvji no Balvu novada, lai piedalītos pirmajās “Uzņēmēju brokastīs”. Pasākuma mērķis bija dot iespēju uzņēmējiem iepazīties savā starpā, uzzināt aktuālo informāciju no novada pašvaldības par uzņēmējiem saistošiem jautājumiem, kā arī gūt informāciju par aktualitātēm Latgales uzņēmējdarbības centrā un tā piedāvātajām iespējām, par Balvu rajona partnerības darbību un projektu iespējām 2016. gadā un par nupat dibināto Ziemeļlatgales uzņēmēju biedrību.

Balvu novada domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis atbildēja uz uzņēmēju jautājumiem par pašvaldības budžetu 2016. gadā un iepirkumiem, par nākotnes plāniem, kas saisīti ar infrastruktūras sakārtošanu pilsētā un konkrēti par pašvaldības iecerēm attiecībā uz teritoriju Partizānu ielā 66, kā arī Balvu un Pērkonu ezeriem un par neapmierinošo ceļu stāvokli dažviet pagastos. Tāpat tika pārrunāta informācija par Latgales programmu un tajā “iezīmēto” naudu tieši uzņēmējdarbības aktivitāšu veicināšanai un infrastruktūras sakārtošanai Balvos.

Andris Kucins no Latgales uzņēmējdarbības centra klātesošajiem sniedza informāciju par centra paveikto šajā gadā un par iecerēm tuvākajā laikā, par speciālo ekonomisko zonu, ko plānots izveidot visā Latgales reģionā un par kuru uzņēmējiem ir īpaša interese. Savukārt Svetlana Tomsone informēja par LEADER projektu iespējām jaunajā plānošanas periodā, kur īpaši liels atbalsts plānots tieši uzņēmējdarbības projektiem.

Pasākuma noslēgumā tika dots vārds Balvu novada uzņēmējdarbības konsultatīvās padomes pārstāvjiem – Andrejam Kindzulim (SIA “A.K.7”) un Elīnai Kaļvai (SIA “Amati projekts”). E.Kaļva aicināja uz sadarbību jaundibinātās Ziemeļlatgales uzņēmēju biedrības ietvaros. A. Kindzulis uzņēmējus aicināja būt aktīvākiem un pašiem iesaistīties gan savstarpējā komunikācijā ar pašvaldību, gan kopīgi risinot dažādus jautājumus tieši starp uzņēmējiem tuvākajā apkārtnē.

Noslēgumā tika diskutēts par to, ka uzņēmējiem nepieciešama izsmeļošāka informācija no pašvaldības speciālistiem tieši par iepirkumu likumu un tā procesu, kā arī par aktuālajām pašvaldības iecerēm dažādu projektu ideju īstenošanā. Uzņēmēji šāda veida pasākumu noteikti gribētu apmeklēt arī nākotnē un tas varētu norisināties vienu reizi ceturksnī ikreiz citā novada pagastā, tādā veidā dodot iespēju vairāk iepazīt konkrētā pagasta uzņēmējus.

Tikšanos pozitīvā gaisotnē pie kafijas tases papildināja Arņa Grapa muzikālie priekšnesumi un Irēnas Romānes uz vietas sacerētās rīmes.

Fotogrāfijas: