Viļakas vecāki apvienojas, lai novadā radītu kopības sajūtu

Pagājušajā nedēļā Viļakā tikās novada skolēnu vecāku pārstāvji, lai pārrunātu iespējas tālāk attīstīt inovatīvo pieeju savstarpējā sadarbībā, kas tik ļoti nepieciešama visa novada attīstībai.

Vecākiem, kuri pārstāvēja pavisam 12 novada izglītības iestādes, savstarpēji diskutējot, atkājās, ka lielākie trūkumi, kas kavē vecāku sadarbību, ir kūtrums, motivācijas trūkums, ģeogrāfiskā atrašanās nomalē, bezdarbs, taču arī vecāku bezatbildība.

Kā pozitīvu pretspēku problēmām vecāki saredz intensīvāku savstarpēju komunikāciju un kopīgu pasākumu rīkošanu. Viens no tuvākajiem ir projekts “Netradicionālā sporta diena”, kas būs visu novada izglītības iestāžu vecāku rīkots pasākums bērniem kopā ar ģimenēm. Šī būs lieliska iespēja radīt kopības sajūtu novadā, parādod to kā vienu no novada stiprajām pusēm.

Žanna no Rekavas: „Nekas dzīvē nav nejaušība. Kur esam dzimuši, kad esam dzimuši, kādos apstākļos utt., arī tas nē, ka tiku uz šo tikšanos. Ļoti patika, kā mērķtiecīgi, soli pa solim, mēs no negatīvisma virzījāmies uz pozitīvo. Viss ir mūsu galvās, mūsu domāšanā un attieksmē. Svarīgi ir tikai atvērt sirdi ! Mazliet padomāt un izmantot tās zināšanas, kas ir uzkrātas gadu gaitā. Dalīties.”

Viļakas novada aktīvo vecāku tikšanās noritēja “Nordplus Adult” līdzfinansēta projekta “Open Parents” ietvaros, kura mērķis ir attīstīt inovatīvas metodes Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vecāku izglītošanās un sadarbības jomās. Projektu izstrādājusi biedrība „Latvijas vecāku kustība”, un tā vadītāja Ivita Mauriņa ir patīkami pārsteigta par Viļakas novada vecāku entuziasmu: „Esam ļoti gandarīti, ka visā Latvijā ir aktīvi, atbildīgi un darbīgi vecāki, kas nāk kopā, lai meklētu risinājumus dažādām problēmsituācijām. Priecājamies, ka Viļakas novada vecāki neapstājās pie problēmām, bet prata veiksmīgi tās pārvērst par uzdevumiem un interesantiem projektiem”.

Informāciju sagatavoja
Konsultatīvās vecāku padomes priekšsēdētāja
Linda Biseniece – Mieriņa
Tālr: 26241626, linda.biseniece@gmail.com