Viļakas uzņēmēji tiek iepazīstināti ar ES fondu atbalsta iespējām no 2014.gada.

20. oktobrī, Viļakas Kultūras un radošo industriju centrā notika Viļakas novada pašvaldības rīkotais pasākums uzņēmējiem. Pasākuma mērķis – iepazīstināt uzņēmējus ar ES fondu jaunā plānošanas perioda 2014. -2020. gada atbalsta programmām un to ieviešanas gaitu, termiņiem.

Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs informēja, ka šis plānošanas periods priecē ar to, ka ES fondu naudu daudzās programmās plānots izlietot tieši uzņēmējdarbības attīstīšanai. Pie tam dažām programmām un projektiem, noteicošais būs partnerības principa ievērošana starp publisko un privāto sektoru – respektīvi būs jāsadarbojas pašvaldībai un uzņēmējiem. Novada dome iepazīstināja klātesošos ar šo projektu idejām, to ieguvumiem.

Par aktuālajām ES fondu programmām uzņēmējdarbības attīstībai informāciju sniedza atbildīgo iestāžu pārstāvji. Nodarbinātības valsts aģentūras Balvu filiāles vadītāja Sandra Kindzule stāstīja par atbalsta programmām un pasākumiem, kas tieši izstrādātas un piemērotas darba devējiem.

Ziemeļaustrumu reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītāja vietniece Elita Mozule savukārt prezentēja aktuālos atbalsta pasākumus pašlaik un tuvākajā nākotnē lauksaimniekiem.
Pasākuma gaitā lektrori ieskicēja jaunā plānošanas perioda galvenos atbalsta virzienus un programmas uzņēmējiem, tomēr liela daļa programmu vēl ir izstrādes stadījā un pieteicējiem detālas informācijas iegūšanai jāsagaida Ministru Kabineta noteikumi.

Lai orientētos informācijas lielajā apjomā nākošajam plānošanas periodam, LPR Latgales Uzņēmējdarbības centra vadītājs Vladislavs Stankevičs aicināja uzņēmējus atbalstu meklēt uzņēmējdarbības centrā pie Balvu LUC konsultantes Guntas Božokas, kura palīdzēs uzņēmējiem sakārtot birokrātiskās procedūras, sniegs konsultācijas par Eiropas Savienības fondu un uzņēmējdarbības atbalsta programmu pieejamību, jo LUC mērķis ir motivēt uzņēmējdarbības uzsācējus, kā arī sniegt atbalstu jau strādājošiem uzņēmējiem.

Pasākuma gaitā tika iegūta jauna informācija un jauni kontakti, lai kopīgi darbotos un veicinātu uzņēmējdarbību Latgalē.