Tirdzniecības misija Lietuvā Latvijas dienu «Paragauk Latvijos» atklāšanas ietvaros Viļņā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu (EEN), Latvijas Tirdzniecības palātu Lietuvā (LTPL) un Latvijas Republikas vēstniecību Lietuvā organizē Latvijas dienas Viļņā – «Paragauk Latvijos», kas norisināsies 2014. gada 4.-20. septembrī.

Latvijas dienas Lietuvā – tā ir lieliska iespēja sekmēt tirgū jau esošo Latvija produktu atpazīstamību, pavērt plašākus ceļus jaunajiem ražotājiem, kā arī iepazīstināt mūsu kaimiņvalsts Lietuvas iedzīvotājus ar Latvijas bagāto kultūru un mākslu. Lietuvā Latvijas dienas notiks pirmo reizi, bet līdz šim tās notikušas arī Igaunijā, Azerbaidžānā un Krievijā.

KO LIAA piedāvā uzņēmējiem?

  • Izmanto iespēju uzrunāt, iepazīstināt un pārdot! Uzņēmējiem, kas savus produktus tirgo Lietuvā, Latvijas dienu ietvaros piedāvājam iekļaut informāciju par savu produktu tirdzniecības vietām LIAA izdotajā Latvijas dienu «Paragauk Latvijos» bukletā, kā arī tirdzniecības vietās veikt mārketinga aktivitātes;
  • Gadatirgus 3 dienu garumā! Apģērbu, aksesuāru, dizaina preču, bērnu preču, kosmētikas ražotājiem un māksliniekiem iesakām pieteikties dalībai gadatirgū;
  • Piedalies tirdzniecības misijā! Latvijas dienu «Paragauk Latvijos» atklāšanas ietvaros aicinām piedalīties tirdzniecības misijā uz Viļņu 4.-5. septembrī. Aicinām pieteikties modes un interjera dizaina preču un aksesuāru, bērnu preču un apģērbu, kosmētikas un pārtikas ražotājus.

Kādus pasākumus uzņēmējiem piedāvā Latvijas dienas Lietuvā?
Tirdzniecības misijas ietvaros Viļņā notiks virkne pasākumu, kuros ikvienam ražotājam būs iespēja pierādīt, cik mūsdienīgs un kvalitatīvs ir Latvijas ražotāju piedāvājums. Tirdzniecības misijas laikā aicinām apmeklēt tirdzniecības vietas, tādējādi novērtējot konkurences un cenu līmeni, kā arī piedalīties kontaktbiržā sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu (EEN) Viļņā, kurā piedalīties tiks aicināti Lietuvas veikalu, dizaina salonu, distributoru pārstāvji, kā arī citu dažādu nozaru pārstāvji.

Programmā paredzēti šādi pasākumi :

  • Latvijas mūzikas grupu dalība festivālā “Vilnius Music Week”;
  • Latvijas ražotāju un mākslinieku gadatirgus Viļņā;
  • Latvijas dienu Lietuvā svinīga atklāšana un preses konference;
  • Nameja Balvas ikgadēja pasniegšana labākajiem Latvijas uzņēmumiem Lietuvā un Latvijas uzņēmēju partneriem Lietuvā, sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības palātu Lietuvā (LTPL) – pieņemšana notiek 4. septembrī;
  • Uzņēmēju kontkatbirža sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu (EEN) Viļņā;
  • Latvijas virtuves ēdienu degustācija, Latvijas ēdienkārtes prezentācija restorānā Viļņā, Latvijas pavāru meistarklase;
  • Latvijas produktu prezentācijas un degustācijas Viļņas veikalos, produkcijas mārķēšana veikalos
  • Nakts kino un citi pasākumi.

Ar kādām izmaksām jārēķinās tirdzniecības misijas dalībniekiem?
Tirdzniecības misijas dalībniekiem tiks nodrošināts transports – autobuss Rīga-Viļņa-Rīga, bet papildus paredzētas šādas izmaksas (provizoriskas):

  • Viesnīca – aptuveni EUR 50 par vienu nakti (rezervē un izpērk paši uzņēmēji)
  • Gadatirgus dalībniekiem – aptuveni EUR 100 dalības maksa (par 3 dienām)

Uzņēmēju darba programmas nodrošināšana vizītes laikā – aptuveni ~ 50 EUR (vietējais transports, telpu īre, biznesa partneru piesaiste, reprezentatīvie un citi izdevumi programmas ietvaros (rēķins no LIAA))

Komersanti savu darbinieku komandējuma izdevumus var atgūt līdz 50 %, iesniedzot projektu LIAA administrētajā Eiropas Savienības fondu programmā “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Vairāk informācijas šeit.

Pieteikšanās dalībai līdz 4. augustam ŠEIT.

Kontaktinformācija:
Zane Biteniece
Vecākā projektu vadītāja, Eksporta veicināšanas nodaļa
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments
Tālrunis: +371 67039414, +371 22012250
Fakss: +371 67039401
E-pasts: zane.biteniece@liaa.gov.lv

Jeļena Markūne
LIAA pārstāvniecības Lietuvā vadītāja
Tālrunis: +370 65233237
Fakss: +370 52131130
E-pasts: jelena.markune@liaa.gov.lv
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442

Dalība tirdzniecības misijā tiek rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta “Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.