Teātra- studijas „Joriks” 25.sezonas un renovētās ēkas atklāšana

6.un 7.septembrī Rēzeknē ar teatralizētu gājienu no vecās mājas uz jauno un plašu svētku programmu tiks uzsākta teātra-studijas “Joriks” jaunā 25.sezona renovētajā ēkā Atbrīvošanas alejā 97, kur iesākumā darbojās kinoteātris “Zvaigzne”, pēc tam – atpūtas centrs “Rēvis”, tagad šeit izvietosies Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nams.

Renovētajā ēkā mājvietu radīs arī vairāki radošie kolektīti, tostarp sieviešu poļu koris “Jutrzenka”, krievu koris “Beregiņi”, ukraiņu ansamblis “Vodograj” un “Dva koļori”, baltkrievu ansamblis “Suzorje”, bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Ručejok” un „Kolorīts”, krievu folkloras kopa “Harmonija”, jauniešu krievu folkloras kopa “Zdravinka”, kazaku dziesmu ansamblis „Lazorevij cvetok” un teātris-studija “Joriks”.

6.septembrī plkst. 17:00 visi aicināti piedalīties teatralizētā gājienā no vecās ēkas Latgales ielā 54 līdz atjaunotajai ēkai Atbrīvošanas alejā 97, kur pēc tam plkst. 19:00 turpināsies svētku programma “Jorika jurģi” un tajā uzstāsies gan vietējie Rēzeknes aktieri, gan Rīgas krievu teātra, „Brīvo aktieru apvienības” teātra „OSA” aktieri un Latvijas Kultūras akadēmijas absolventi, gan arī vairāki viesi no Krievijas – aktrise Miroslava Karpoviča, aktieri Marks Bogatirjovs un Avangards Leontjevs, Maskavas Akadēmiskā Dailes teātra skolas-studijas un Valsts Teātra mākslas institūta absolventi, Maskavas operetes un Jurija Bašmeta simfoniskā orķestra solisti.

plkst. 21:00 laukumā pie jaunās ēkas Atbrīvošanas alejā 97 ikviens varēs vērot teātra un jauniešu studijas „Joriks” ielas izrādi „Un vēlreiz par mīlestību”, un pēc tam izbaudīt vakaru džeza noskaņās grupas “Fire Granny” koncertā.

7.septembrī būs iespēja iepazīt vienu no Maskavas īsākajām un 2013.gada „Zelta maskai” nominēto izrādi “Dievi krituši un nav vairs glābiņa”, kas caur mātes un meitas savstarpējām attiecībām atklās gan mīlestību un naidu, gan bailes, vientulību un sāpes. Svētdienas vakars noslēgsies radošā gaisotnē, ieklausoties rakstnieka Izaka Babela stāstos A.Čehova Maskavas Dailes teātra aktiera Avangarda Ļeontjeva sniegumā.

Aicinām izbaudīt divas piepildītas “jaunās ražas” dienas, kas gan Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, gan kopējā pilsētas kultūras dzīvē ienesīs pārmaiņas, ļaujot piedzīvot visdažādāko sajūtu gammu mūsdienīgās un komfortablās telpās.

Programma (13.86 KB)

Informāciju sagatavoja
Maija Upeniece,
pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”
reklāmas speciāliste
Tālrunis 26106775, 29333245