Siltumapgādes sistēmu modernizācijai būs pieejami 14,6 milj.eiro

Lai izmantotu Kohēzijas Fonda atbrīvojušos finansējumu 14 632 010,09 eiro apmērā un sniegtu iespēju komersantiem, kuri nodrošina centralizēto siltumapgādi, saņemt atbalstu siltumavotu un pārvades un sadales sistēmu modernizācijai, šā gada 12.augustā Ministru kabinets apstiprināja grozījumus atbalsta programmā „Pasākumi centralizētās siltumapgādes sistēmu efektivitātes paaugstināšanai”, kas ļaus izsludināt 6.projektu iesniegumu atlases kārtu.

6.kārtas ietvaros atbalstu varēs saņemt tie uzņēmumi, kurus pašvaldība ir deleģējusi (noslēgts līgums ar pašvaldību vai pieņemts pašvaldības lēmumu) sniegt sabiedrisko pakalpojumu – nodrošināt siltumapgādi, attiecīgajā teritorijā. Tāpat noteikumu grozījumos ir noteikts, ka gan sestās, gan iepriekšējo projektu atlases kārtu ietvaros apstiprinātos projektus varēs īstenot līdz 2015.gada 15.novembrim, turklāt 6.kārtas ietvaros siltumavota uzstādītā jauda varēs būt arī mazāka par 3 MW, sniedzot iespēju uz atbalstu pieteikties plašākam uzņēmumu lokam.

Projektu iesniegumu atlase plānota no 2014.gada septembra vidus līdz novembra vidum. Detalizētāka informācija sekos Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas interneta vietnēs, kā arī mājas lapā www.esfondi.lv pēc LIAA sludinājuma publicēšanas Latvijas Vēstnesī. Plānots, ka projektu īstenošanu uzņēmumi varēs uzsākt jau 2015.gada pirmajā ceturksnī.

Līdz 2014.gada 6.augustam aktivitātes ietvaros ir pabeigti 40 projekti par KF finansējumu 29,58 milj. eiro apmērā un tiek īstenoti 68 projekti par KF finansējumu 40,23 milj. eiro apmērā (kopā rezervēts KF finansējums 69,82 milj. eiro).

Informāciju sagatavoja
Elita Rubesa-Voravko
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Tālr: 67013193
E-pasts: prese@em.gov.lv
Web: www.em.gov.lv;
Seko mums Twitter: @EM_gov_lv, @siltinam
Youtube: www.youtube.com/ekonomikasministrija