Rēzekni lielākajā “ZZ Čempionāta” finālā pārstāvēs sešas komandas

Šo sestdien, 31. maijā, Rīgā notiks Vislatvijas vērienīgāko skolēnu prāta un sporta spēļu “ZZ Čempionāts” finālā startēs sešas klases no Rēzeknes. Līdztekus sacensībām visas dienas garumā pie halles “Arēna Rīga” ikvienam būs pieejama plaša bezmaksas izklaides pasākumu programma.

Rēzeknes pilsētu “ZZ Čempionāta” lielajā finālā pārstāvēs sešu klašu komandas: 4.-5. klašu grupā – Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas 5.b klase, 6.-8.klašu grupā uz Rīgu dosies Rēzeknes 1. vidusskolas 7.a klase, savukārt 9.-12.klašu grupā par galveno balvu cīnīsies Rēzeknes 5. vidusskolas 11. klase, Rēzeknes Valsts ģimnāzijas 11.m klase un Rēzeknes 1. vidusskolas 10.b klase. Pateicoties otrajai iespējai, uz lielo finālu dosies arī Rēzeknes 5. vidusskolas 10.a klase.

Lai iekļūtu “ZZ Čempionātā”, skolēni izpildīja radošo mājasdarbu “Labā misija”, paveicot ko labu savai skolai, pilsētai vai ciematam. Rēzeknes pilsētas poļu ģimnāzijas 5.b klases audzēkņi paveica veselus trīs labos darbus – pateicās skolotājai, sakopa apkārtni un apmeklēja dzīvnieku patversmi (Video: www.youtube.com/watch?v=LFHLQhBP21M). Rēzeknes 1. vidusskolas 7.a klases skolēni apciemoja skolas pagarinātās grupas bērnus un lasīja tiem pasakas. (Video: www.youtube.com/watch?v=buTN6uyA6Rk ), bet Rēzeknes 5. Vidusskolas 11.klases audzēkņi kā labo darbu veica Rēzeknes apkārtnes sakopšanu (Video: www.youtube.com/watch?v=xvzWkLBvX90). Kopumā mēneša laikā vairāki desmiti tūkstoši skolēnu visā Latvijā paveica 1200 labus darbus pirmā posma – uzdevuma “Labā misija” – ietvaros. Skolēni uzlaboja savas skolas un pilsētas vidi, apmeklēja patversmes un sociālās aprūpes namus, kā arī sagādāja patīkamus pārsteigumus apkārtējiem.

Šis būs “ZZ Čempionāta” astoņu gadu vēsturē lielākais fināls, un tajā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits – gandrīz 6000 skolēni no visas Latvijas. “ZZ Čempionāta” finālā klašu komandas atraktīvās sporta un prāta sacensībās cīnīsies par radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu un vērtīgām balvām. Finālsacensības atklās Ministru prezidente Laimdota Straujuma, un atklāšanas laikā notiks pasaulē lielākā “selfija” jeb pašbildes uzņemšana.

Sacensību atklāšanas tiešraide plkst.10:45 būs vērojama TV kanālā TV6, pēcpusdienā “ZZ Čempionāta” grandiozā fināla norisēm varēs sekot līdzi kanālā LNT no plkst.15:15 līdz 16:00, savukārt pieci.lv raidīs pasākuma aktualitātes radio tiešraidē visas dienas garumā. Plašāka informācija par pasākuma programmu www.zzcempionats.lv.

Sestdien jau no plkst.10:30 pie halles “Arēna Rīga” ikviens ir aicināts iesaistīties dažādos izklaidējošos un aktīvos pasākumos. Apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs Miks Dukurs, grupas “PeR”, “Musiqq” un “Carnival Youth”, kā arī Andžeja Grauda Bungu skola. Sportisti sniegs paraugdemonstrējumus, bet sporta federācijas rūpēsies par aktivitātēm, kurās iesaistīties varēs ikviens. Tāpat būs vērojami arī basketbola triki no Mixtyper, Slickline, futbola un batutu šovi, kā arī citi pārsteigumi. Līdztekus sportiskām aktivitātēm darbosies arī dažādas radošās darbnīcas, kur būs iespēja gleznot, locīt, eksperimentēt, veidot grafitti zīmējumus u.c. Baltijas labākais zinātnes centrs “AHHAA” no Igaunijas gādās par pārsteidzošiem eksperimentiem un prāta mezgliem.

Skolēnus iedvesmos un uzmundrinās panākumiem bagāti sportisti – Nellija Šlēgelmilha, Haralds Šlēgelmilhs, Madars Apse, Nils Jansons, Ieva Kubliņa, Jānis Preiss, Edgars Bertuks, Toms Šmēdiņš un “VEF Rīga” basketbolisti.

“ZZ Čempionāta” sacensību pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņems aizraujošu lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējums “Premia”. Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos “Huawei” viedtelefonus “Ascend G6 LTE” visai klasei, bet trešo vietu ieguvēji dosies eksursijā uz zinātnisko centru “AHHAA” Igaunijā.

“ZZ Čempionātu” sarunu karte “Zelta Zivitiņa” kopā ar jauniešu organizāciju “Avantis” organizē jau astoto gadu, lai veicinātu sporta dzīves attīstību Latvijas skolās, popularizētu fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī mudinātu skolēnus uz savstarpējo sadarbību, cieņu un saliedētību.

Par “ZZ Čempionāts”
Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles “ZZ Čempionāts” organizē “Tele2” sarunu karte “Zelta Zivtiņa” sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Avantis” kopš 2007. gada. Katru gadu pieaugošais dalībnieku skaits apliecina “ZZ Čempionāta” pievienoto vērtību Latvijā un skolēnu interesi un vēlmi nodarboties ar sportiskām un attīstību veicinošām aktivitātēm. Biedrība “Latvijas Pasākumu producentu asociācija” ir atzinusi “ZZ Čempionātu” par labāko bērnu un jauniešu pasākumu Latvijā 2012. gadā.

“ZZ Čempionāts” norisinās trīs posmos – mājasdarba izpilde, pusfināli un fināls. Sacensības norit trīs klašu grupās: 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases. Šogad pirmo reizi piedalās arī 9. un 12.klases. Labākie mājasdarbu veicēji no katra reģiona sacentās pusfinālos – 30. aprīlī Madonā, 2. maijā Jelgavā, 8. maijā Daugavpilī, 12. maijā Rīgā un 14. maijā Kuldīgā. Pusfinālos uzvarējušās klases par galvenajām balvām cīnīsies “ZZ Čempionāta” Lielajā finālā 31. maijā Rīgā.

Šī gada “ZZ Čempionāta” ģenerālsponsors ir pasaulē vadošais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums “Huawei Technologies Investment Co., Ltd”. “ZZ Čempionāts 2014” atbalsta “Tele2”, saldējums “Premia”, “Herkuless”, “Mangaļi”, “Ergo“, “McĀbols”, “Antalis”, “Sīrups”, “Diena”, “Pieci.lv”, “LNT”, “TV6”, “Pilsētas līnijas”, ”JCDecaux”, “Pilseta24.lv”, “inbox.lv”, kā arī Daugavpils dome, Jelgavas dome, Kuldīgas dome un Madonas dome.

Kontaktinformācija:
Zane Leite, “ZZ Čempionāts” sabiedrisko attiecību konsultante, +371 220 29209, zane.leite@avantis.lv