Rēzeknes Tautas teātris jubileju svin ar pirmizrādi

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, Rēzeknes Tautas teātris skatītājus aicināja uz pirmizrādi latgaliski „Patentēts inteliģents” jeb „Kai Mikeļs precētīs gribēja”. Līdz ar Broņislava Vaļpītra komēdijas pirmizrādi Māras Zaļaiskalns režijā Rēzeknes Tautas teātris svinēja savu 55. jubileju, dāvājot skatītājiem prieku un pretī saņemot bagātīgus aplausus.

Pašreizējā Rēzeknes Tautas teātra darbība sākusies 1959.gadā, bet teātra pirmsākumi Rēzeknē meklējami daudz agrāk. Kopš 1973.gada teātra režisore ir Māra Zaļaiskalns, kuras vadībā pēdējo 20 gadu laikā ir iestudētas jau vairāk nekā 25 izrādes. Vairākus gadus rēzeknieši ieguvuši apbalvojumus Latvijas amatierteātru iestudējumu skatē „Gada izrāde”, saņemot atzinības gan par labāko izrādi, gan režiju un scenogrāfiju.

No 2000.gada Rēzeknes Tautas teātris organizē teātru festivālu “Soli pa solim”, aicinot ciemos uz Rēzekni teātrus no Latvijas un citām zemēm, tāpat arī rēzeknieši piedalās dažādos Starptautiskos teātra festivālos („Baltijas rampa”, „El Pati” u.c.), un ar izrādēm ir bijuši ne tikai gandrīz visās Latvijas pilsētās, bet ciemojošies arī Lietuvā, Vācijā, Krievijā, Dānijā – Fareri salās, Spānijā, Austrijā, Tunisijā, Beļģijā, Itālijā, Turcijā u.c.

Ņemot vērā, ka pirmizrādē zāle bija pārpildīta un publikas atsaucība iedvesmojoša, pavisam drīz – 15.maijā plkst. 18:00 Rēzeknes Tautas teātris atkal aicina uz izrādi „Patentēts inteliģents” jeb „Kai Mikeļs precētīs gribēja”.
Nāciet un pārliecinieties – tā būs lieliska smieklu deva ikdienā!

FOTO: Rēzeknes Tautas teātra pirmizrāde pēc Broņislava Vaļpītra komēdijas „Patentēts inteliģents” jeb „Kai Mikeļs precētīs gribēja” Māras Zaļaiskalns režijā 2014.g. 4.maijā. M.Upenieces foto

Informāciju sagatavoja
Jeļena Maruka,
Daugavpils Universitātes studiju programmas “Starpkultūru attiecības” studente
e-pasts: lenusya199@mail.ru

Maija Upeniece,
pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”
reklāmas speciāliste
Tālrunis 26106775