Projekta BELLA CUISINE dalībnieki piedalījās starptautiskajā tūrisma izstādē Minskā „Otdih 2014”
Visas četras dienas izstādes apmeklētājiem bija iespēja degustēt Latgales kulinārā mantojuma ēdienus, kas izgatavoti no ekoloģiski tīriem produktiem. Mājās ceptu maizi no muzeja „Andrupenes lauku sēta”, dažādu veidu sierus, ko ražo SIA „TRY”, linsēklu eļļu un kliju maizi ar linsēklu, kaņepju un saulespuķu sēkliņām no lauku sētas „Zariņi”, kā arī veldzēt slāpes ar zemnieku saimniecības „Kurmīši” zāļu tējām. Vitebskas reģiona partneri degustācijai piedāvāja Polockas sausmaizītes.
Stenda apmeklētājiem bija lieliska iespēja saņemt brošūru „Latgales reģiona un Vitebskas apgabala kulinārais mantojums”, kas ietver informāciju par Latgales reģiona un Vitebskas apgabala ēdināšanas sektora uzņēmumiem, kā arī šī brošūra var būt kā pavārgrāmata, jo tajā ir piedāvātas latgaļu un baltkrievu ēdienu receptes, un tūrisma karti „Maršruts pa Latgales reģiona un Vitebskas apgabala kulinārā mantojuma vietām” krievu valodā. Latgales reģions piedāvāja arī izstrādātu triju dienu gastronomisko maršrutu pa Latgales kulinārā mantojuma saimniecībām, ar iespēju degustēt Latgales kulinārā mantojuma ēdienus. Izstrādātajā maršrutā ikviens ceļotājs var pasmelties idejas sava ceļojuma organizēšanai. Gan brošūra, gan tūrisma karte, kas ir sagatavotas un izdotas projekta BELLA CUISINE ietvaros, ieguva lielu popularitāti stenda apmeklētāju vidū. Stendā tika dalītas arī Latgales un Vitebskas apgabala reģionu un dažādu novadu tūrisma kartes.
Dalība izstādē notika projekta LLB-2-266 „Kulināro pakalpojumu uzlabošana Latgales un Vitebskas reģionos, pamatojoties uz kulinārā mantojuma koncepciju” ietvaros. Projekta kopējais budžets: 483 195,05 EUR. No šīs summas 90% – 434 875,54 EUR ir Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalsts.