Preiļu novada jauniešiem – pašiem sava diena!

Kopš pagājušā gada februāra Preiļu novadā aktīvi darbojas Preiļu novada jaunatnes lietu speciāliste, kuras galvenie pienākumi ir koordinēt darbu ar jaunatni novadā, veicināt sadarbību starp jauniešiem, nevalstisko sektoru, sabiedrību un pašvaldību, kā arī īstenot jaunatnes politikas pilnveidošanu un īstenošanu novadā.

Šī nedaudz vairāk kā pusotra gada laikā jauniešu dzīve novadā ir pilnveidojusies, piedāvājot tiem plaša spektra iespējas. Aizvadītajā gadā jauniešiem durvis vēra „Jauniešu informācijas punkts”, šī telpa ir vieta jauniešu sanākšanām un tikšanās reizēm, kuru laikā top radošas idejas, jauni pasākumi un interesantas aktivitātes. Tas ir pozitīvs solis ceļā uz ikviena jaunieša brīva viedokļa paušanu un savu vēlmju izteikšanu. „Jauniešu informācijas punktā” ir reģistrējušies un brīvprātīgi darbojas vairāk kā sešdesmit novada aktīvākie jaunieši, kuri sadarbojoties, organizē dažādus pasākumus. „Jauniešu informācijas punkts” jau kādu neilgu laiku lepojas arī ar savu atpazīstamības zīmi – logo, kas tika iegūts skiču konkursa rezultātā. Tāpat, lai informētu jauniešus un citus interesentus par gaidāmajiem notikumiem, lasītu jaunumus, skatītu pasākumu foto un video, kā arī dalītos ieteikumiem darbības pilnveidošanai, sociālajos tīklos ir izveidotas lapas.

Jaunatnes lietus speciālistes un brīvprātīgo jauniešu darba rezultātā jauniešiem ir pašiem sava diena – „Preiļu novada Jauniešu diena”. Jācer, ka šī diena kļūs par tradīciju, un katru gadu jūlijā Preiļos satiksies ne tikai šeit dzīvojošā jaunatne, bet arī tie, kas devušies studēt. Otro reizi šāda formāta pasākums tika aizvadīts 11. jūlijā Preiļu pilsētas parka pludmalē, kad dienas gaitā bērni, pusaudži, jaunieši un ģimenes varēja aktīvi darbināt visus sava ķermeņa muskuļus komandu sacensībās, piedalīties orientēšanās sacensībās pa Preiļu pilsētas parku, uzmeistarot sev kādu interesantu mūzikas instrumentu „Skaņas darbnīcā”, parādīt savas vokālās dotības karaoke pasākumā, uzzināt ko jaunu „Papardes zieda” teltī, izbaudīt jaunsargu paraugdemonstrējumus, kā arī noslēgumā izdziedāties un izdejoties. Visas dienas garumā komandas mērojās spēkiem sacensībās, velkot virvi, spēlējot tautas bumbu un volejbolu, airējot un veicot dažādas citas atraktīvas aktivitātes. Dienas izskaņā labākās komandas tika apbalvotas ar diplomiem un saņēma vietējo uzņēmēju sarūpētās balvas.

Prieks, ka jaunieši iesaistās aktīvās un noderīgās brīvā laika nodarbēs. Nepamet sajūta, ka jauniešu dzīve novadā ir sakustējusies, šobrīd ir ieliktas iestrādes, tāpēc atliek turpināt iesākto!

Informāciju sagatavoja
Jolanta Rubine
Preiļu novada domes lietvedības pārzine