Pieejams 10 000 eiro finansējums jauniešu projektiem aktīva dzīvesveida veicināšanai

Jauniešu organizācijas un interešu centri visā Latvijā aicināti pieteikt projektus konkursam Diena kā piedzīvojums, ko īsteno Narvesen. Konkursa ietvaros, 5 projekti, kas veicina jauniešu iespējas aktīvi un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, varēs saņemt finansējumu līdz 2 000 eiro katrs.

Projektu pieteikumus konkursam var iesniegt biedrības, nodibinājumi un pašvaldību iestādes vai aģentūras, kuru darbība nav saistīta ar peļņas gūšanu. Projekti var būt, piemēram, sporta laukumu atjaunošana vai jauna ierīkošana, aktīvās atpūtas vietu iekārtošana, jauniešu centru attīstība, pasākumu rīkošana vai citas vietējā sabiedrībā aktuālas un nepieciešamas iniciatīvas. Pieteikums jāiesniedz līdz jūnija beigām.

Katrā reģionā – Kurzeme, Vidzeme, Latgale, Zemgale, Rīga – tiks realizēts viens aktuāls projekts aktīva dzīvesveida veicināšanai jauniešu vidū. No pieteiktajiem projektiem katrā reģionā žūrija izvēlēsies interesantākos un nolikumam atbilstošākos pieteikumus. Pieteikumus vērtēs jauniešu organizācijas Avantis direktore Ilona Bičevska, skeletonists Martins Dukurs, Latvijas ielu vingrotāju biedrības prezidents Māris Šlēziņš un Narvesen valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.

“Latvijas jaunieši arvien aktīvāk iesaistās dažādu projektu īstenošanā, lai pašu spēkiem uzlabotu savas dzīves kvalitāti un lietderīgi izmantotu brīvo laiku. Nereti tieši pašu iesaiste ir priekšnosacījums patiesiem veiksmes stāstiem. Ar šo projektu konkursu vēlamies atbalstīt tos, kam ir idejas un iespējas pievērst jaunos cilvēkus aktivitātēm, kas vērstas uz veselīgu, fiziski aktīvu un lietderīgi pavadītu ikdienu tā vietā, lai pievērstos sociāli nevēlamām darbībām un paradumiem. Ir jārada vide, kas sniedz alternatīvas brīvā laika pavadīšanai – attīstot, motivējot un iedvesmojot gan pašus, gan apkārtējos,” stāsta Katrīne Judovica, SIA Narvesen Baltija valdes priekšsēdētāja.

Ar mērķi atlasīt īstenošanai tieši katram reģionam aktuālākos projektus, to vērtēšanā tiks iesaistīta arī sabiedrība. Starp žūrijas izvēlētajiem projektiem, katra reģiona uzvarētāju noteiks iedzīvotāju balsojums internetā. Arī atbalstu to īstenošanai Narvesen sniegs, iesaistot visus Latvijas iedzīvotājus, jo kopējo finansējuma fondu veidos ne tikai uzņēmuma ieguldījums, bet arī cilvēku saziedotie līdzekļi. Ziedojumus jauniešu projektiem ikviens varēs veikt Narvesen tirdzniecības vietās visā Latvijā, kurās no jūnija sākuma tiks izvietotas konkursa Diena kā piedzīvojums ziedojumu kastītes.

Projekti tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, bet galvenokārt – vai tie ir vērsti uz apkārtējās vides infrastruktūras un sabiedrības dzīves telpas attīstīšanu, sniedz labumu ilgtermiņā pēc iespējas plašākai sabiedrības daļai, veicina jauniešu fiziskās attīstības iespējas un aktīvu dzīvesveidu.

Konkursa Diena kā piedzīvojums nolikums un pieteikuma forma pieejama mājas lapā www.narvesen.lv/piedzivojums .

Pieci atbalstītie projekti – katrā reģionā viens – tiks paziņoti augusta vidū.

Papildu informācija:
Oskars Kupše
Narvesen sabiedrisko attiecību konsultants
Mob.: +371 26151430
oskars@deepwhite.lv