Nometne “Zeimuļa zemē” uzņem apgriezienus

Liekas tikko satikāmies 40 aktīvi, radoši un talantīgi pilsētas bērni, lai kopīgi uzsāktu mūsdienu Sprīdīša un Lienītes ceļojumu pa „Zeimuļa zemi”, un izjustu kopības sajūtu vides un mākslas pasaulē. Nu jau nedēļa ir aizskrējusi vēja spārniem, līdzi aiznesdama emociju pilno nometnes atklāšanas dienu Boulinga centrā, gan līdzi paķerdama izzinošo tikšanos ar Latvijas Universitātes jauniešu-studentu grupu, kuri ieveda bērnus „Latvijas dzīļu atklājēju” pasaulē, un pazemes ūdens meklējumos caur zemes dzīļu slāņiem un eksperimentiem.

Savas zināšanas bērni parādīja Meža ABC olimpiādes „ES, tu un mežs” komandu sacīkstēs, uzzinot Latvijas putnus, dzīvniekus, atklājot augu pasauli, kā arī ieklausoties dabas skaņās. Ne mazums ideju un radošuma nāk tieši no pašu bērnu izdomas nometnes organizētajās radošajās darbnīcās, piemēram, „Mūsdienu Sprīdītis un Lienīte”, „Lienītes rotas”, „Mana pils- mans cietoksnis”, „Matu sprādzes”, „Filca pilis”, „Gulbis Sprīdīša zemē”, „No vecmāmiņas pūra”, „Velnēna sapņi”, „Fimo rotaļās”, kā arī kulinārijas darbnīcas „Banofi deserts”, „Siera sezama sēkliņu standziņas” „Bumbiņas” u.c.

Paralēli radošumam bērniem tiek piedāvātas aktīvās sporta nodarbības deju soļu apgūšanā, tūrisma un sporta aktivitātēs, barjeru pārvarēšanā un stratēģijas plānošanā, galva spēļu sacensībās, teātra mākslā un netradicionālās mūzikas pasaulē. Tomēr visvairāk nometnes dalībniekus saliedēja komandas darbs, veicot visnepieciešamāko un Latvijas dabai vajadzīgāko aktivitāti – meža stādīšanu. Nometnes dalībnieki kopā ar sadarbības partneriem no Meža konsultāciju pakalpojumu centra speciālistiem Jolantu un Viktoru, kā arī SIA „Myrtillus” Austrumu Reģiona mežsaimniecības speciālistu Edgaru Slūka Kantinieku pagasta Sakstagalā iestādīja ap 500 jauno bērziņu, lai parādītu mūsu mīlestību un patriotisko attieksmi savai zemei Latvijai. Bērnu degsme uz darbu pārliecināja, ka mēs tiešām to darījām ar prieku un no visas savas mazās sirds. Ticami, ka pēc gadiem trim jau mūsu birztala skaisti zaļos!

Esmu gandarīta par pašvaldības atbalstu un vecāku aktīvu līdzdalību, ka pilsētā varam veidot vasaras nometnes, un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra „Zeimuļs” interešu izglītības skolotāji var piedāvāt savas spējas, idejas, radošumu un nodot to bērniem, lai vasara tiktu izmantota lietderīgi un izglītojoši, nevis pavadot pie datoriem un TV ekrāniem. Gribu uzsvērt, ka šīs nometnes mērķis ir palīdzēt bērniem dzīvē atrast vissvarīgākās vērtības, kā arī dot tikai un vienīgi kvalitatīvu brīvā vasaras laika pavadīšanu.

Vēl nometne „Zeimuļa zemē” tikai uzņem apgriezienus, jo bērnus sagaidīs daudzi interesanti mirkļi: tikšanās ar zinošiem speciālistiem par tādām tēmām kā „Spaisam-Nē!”, „Kā top grāmata?’, „Ceļā uz Rēzeknes Augstskolu” , mācību ekskursijas uz apmācību centru “Pakalnieši”, kurš atrodas skaistā vietā Madonas novada Vestienas pagastā, Viešūra ezera krastā netālu no Gaiziņkalna, kā arī tūrisma diena uz dabas izglītības centru „Rāzna”. Lai skaistas un emociju piepildītas turpmākās nometnes dienas „Zeimuļa zemē”!

Informāciju sagatavoja
nometnes vadītāja, Vides programmas īstenotāja
Dzintra Gribuste