Mazākumtautību pasākumi Višķos 16.-17.augustā

2014. gada 16. un 17. augustā Daugavpils novadā Višķos notiks Latvijas mazākumtautību kolektīvu vadītāju radošā nometne un Kultūras ministrijas Mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvju konsultatīvās komitejas sanāksme.

2014. gada 16. un 17. augustā Daugavpils novada Višķu pagastā (Viduslatgales Profesionālajā vidusskolā un Špoģu Mūzikas un mākslas skolā) notiks Latvijas mazākumtautību kolektīvu vadītāju radošā nometne.

Nometnes mērķis ir saliedēt Latvijas daudznacionālo sabiedrību ar kultūras apmaiņas palīdzību un izglītot Latvijas mazākumtautību kolektīvu vadītājus, gatavojoties Latvijas simtgadei.

Nometnes programmā plānotas lekcijas un sarunas pieaicinātu ekspertu vadībā par latviešu un mazākumtautību kultūru aspektiem, kopīgo un atšķirīgo kultūrās, labās prakses piemēriem, meistardarbnīcas ar iespēju apgūt skatuves kultūru, latviešu tautas tradīcijas radošā un demokrātiskā veidā, diskusija par veicamajiem darbiem, īstenojamajiem projektiem un iespējām, sagaidot Latvijas simtgades kultūras programmu. Kā latviešu vēstniece nometnē uzaicināta darboties Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

16. augustā, plkst. 12.00 Špoģu Mūzikas un mākslas skolā notiks atklātā Mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvju konsultatīvās komitejas sanāksme, kuru vadīs Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde.

Mazākumtautību radošo nometni rīko Kultūras ministrija sadarbībā Mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvju konsultatīvo komiteju, Latvijas Nacionālo kultūras centru un Latvijas Kultūras akadēmiju.

Vairāk informācijas Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā
www.lnkc.gov.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=1344&Itemid=1

Publicitātes foto: Skrudalienas pagasta Silenes kultūras nama vokālais ansamblis „Līgaviņas”, kas piedalījās XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku Mazākumtautību kolektīvu koncertuzvedumā „Zem vienas debess”.

Kontaktinformācija Daugavpils novadā: Daugavpils novada Kultūras pārvalde,
Ināra Mukāne,tālr. 29191840