Mana vieta Latvijas sabiedrībā. Manas identitātes.

Turpinot aizsākto diskusiju ciklu ar trešo valstu piederīgajiem, šā gada 30.maijā, notiks kārtējā diskusija par tēmu „Mana vieta Latvijas sabiedrībā. Manas identitātes”. Diskusija tiek organizēta kā interaktīvs seminārs, kur liela nozīme ir pašu dalībnieku pieredze, viedoklis un domu apmaiņai. Tāpat diskusiju vakari ir lieliska iespēja trešo valstu pilsoņiem praktizēt savas latviešu valodas zināšanas, paaugstināt savu spēju integrēties un veidot atvērtas starpkultūru izpratnē balstītas attiecības. Diskusijas laikā būs iespēja iedziļināties latviešu tautas kultūrā, iepazīstināt citus diskusiju dalībniekus ar savas kultūras specifiku un atšķirīgajās kultūru izpratnēs meklēt līdzīgo.

Diskusijā aicināti piedalīties Latvijā dzīvojoši to valstu, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, pilsoņi, kas ieradušies un uzturas Latvijā ne ilgāk par pieciem gadiem, kā arī bezvalstnieki un Latvijas nepilsoņi.

Diskusija notiks projekta “Nacionālais integrācijas centrs” ietvaros.

Integrācijas process jaunā sabiedrībā neizbēgami liek mainīties cilvēka attieksmei pret apkārtējo vidi un citiem, kā arī iedziļināties savstarpējo attiecību veidošanā. Īpašs pārbaudījums ir savas un apkārtējās sabiedrības vērtību izpratnes saskaršanās. Šie jautājumi tiks izvērsti jau ceturtajā Latgales reģionā rīkotajā diskusijā „Mana vieta Latvijas sabiedrībā. Manas identitātes”.

Diskusija notiks 30.maijā plkst. 18.00 Rēzeknē, viesnīcā “ KOLONNA Hotel Rēzekne”, Brīvības ielā 2, Rēzeknē

Diskusijas vadītāja Mira Tcargand.

Sīkāka informācija zvanot NIC Rēzeknes koordinatoram I.Drelei, 29473700